Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē beidzot uzvar, Sordo pārspēj Noivilu

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē beidzot uzvar, Sordo pārspēj Noivilu
Ožjē Vācijas rallijā
Foto: wrc.com

Sešos aizvadītajos grants posmos nespējis tikt pie nevienas uzvaras, francūzis Sebastjēns Ožjē svētdien Vācijas asfalta rallijā atkal spēja izcīnīt pirmo vietu. Pasaules rallija čempionāta devītajā posmā uz pjedestāla kāpa arī Danijs Sordo un Tjerī Noivils, kurus finišā šķīra 0.1 sekunde.

Sacensību pēdējā dienā, kad bija jāveic tikai četri ātrumposmi, Ožjē varēja īpaši neriskēt, jo jau dienas sākumā bija vairāk nekā pusminūti priekšā tuvākajam sekotājam Andreasam Mikelsenam.

Lai gan "Volkswagen" rūpnīcas piloti atradās pirmajās divās vietās, Mikelsenam uz pēdām mina "Hyundai" pārstāvji Sordo un Noivils. Tieši viņi bija ātrākie trijos no četriem svētdienas ātrumposmiem, spējot atbīdīt Mikelsenu uz ceturto vietu.

Noivils uzvarēja divos ātrumposmos, tostarp pēdējā, kam bija "Power Stage" statuss, taču nespēja uzveikt komandas biedru Sordo cīņā par otro vietu. Finišā abus šķīra nieka 0.1 sekunde, kamēr Ožjē, kuram ātrākais laiks vienā no šodienas ātrumposmiem, uzvarēja ar 20 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

Pasaules čempionam un pašreizējam sezonas līderim Ožjē šī ir trešā uzvara deviņos aizvadītajos posmos, kas ļauj palielināt pārsvaru kopvērtējumā pār sekotājiem. Sordo šis tikmēr ir pirmais pjedestāls sezonā, bet Noivilam, kurš vienā no posmiem arī uzvarējis - jau trešais.

WRC2 klasē uzvarētāja laurus plūca soms Esapeka Lapi, kurš ļoti pārliecinoši pārspēja konkurentus.

Pasaules čempionāta sezonu bija plānots turpināt ar posmu Ķīnā, taču šis rallijs ir atcelts. Rezultātā nākamais WRC posms notiks no 30. septembra līdz 2. oktobrim Francijā. Tāpat kā Vācijas rallijs, arī Francijas posms risināsies pa asfaltētiem ceļiem.

Vācijas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC3:00:26.7
2.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+20.3
3.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+20.4
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+27.2
5.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+3:34.8
6.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+4:31.2
7.Esapekka LappiŠkoda Fabia R5+8:36.8
8.Jan KopeckýŠkoda Fabia R5+9:44.2
9.Armin KremerŠkoda Fabia R5+10:10.6
10.Ghislain de MeviusŠkoda Fabia R5+11:12.9