Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Titulētais Vorobjovs un viņa stūrmanis Mālnieks vairs kopā nebrauks

Juris Grīns
Juris Grīns

Titulētais Vorobjovs un viņa stūrmanis Mālnieks vairs kopā nebrauks
Vorobjovs/Mālnieks
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pirms kāda laika notikušais Eiropas rallija čempionāta posms "Rally Liepāja 2016" bija pēdējais, kurā vienas ekipāžas sastāvā startēja Jānis Vorobjovs un Andris Mālnieks, jo sportisti nolēmuši turpmāk vairs nesadarboties.

Titulētais Vorobjovs sadarbību ar tobrīd vēl mazpieredzējušo stūrmani Mālnieku uzsāka 2014. gadā, taču jau pirmajā kopīgajā sezonā abi spēja kļūt par Latvijas čempioniem, startējot ar "Mitsubishi Lancer Evo X". Savukārt 2015. gadā Vorobjovs/Mālnieks uzvarēja Lietuvas čempionātā un kļuva par Latvijas vicečempioniem.

"Pirms sāku braukt ar Jāni, biju zaļš, varbūt daudz ko pat nesapratu," portālam "4rati.lv" stāsta Andris Mālnieks. "Pa šīm trīs sezonām esmu ieguvis pieredzi, ko dažs labs nav guvis desmit gados. Man bija tas gods braukt ar Jāni Vorobjovu – vienu no Baltijas un pat Eiropas ātrākajiem pilotiem, un es to cienu. Pieredze milzīga, emocijas, tituli… Paldies Jānim par to! Tomēr rallijs prasa arī daudz laika un pie mūsu kalendāra to nebija viegli saskaņot ar darbu, ģimenes dzīvi, sadzīviskām lietām. Tādēļ arī šāds lēmums. Gribu pateikt paldies komandai, ralliju organizatoriem, līdzjutējiem un darba kolēģiem."

Šogad komanda sacensībās startēja ar "Vorobjovs Racing" darbnīcā sagatavoto "Mitsubishi Mirage" pilnpiedziņas auto, turklāt Vorobjovs teorētiski vēl šonedēļ gaidāmajā rallijā "Latvija" var izcīnīt 2016. gada Latvijas čempiona titulu. Tiesa, šajās sacensībās viņš ar Mālnieku vairs nestartēs, jo stūrmaņa lomu pildīs Artūrs Žeibe, ar ko Vorobjovs braucis jau iepriekš.

Vorobjovs un Mālnieks kopīgi aizvadījuši 52 rallijus, gūstot septiņas uzvaras un 17 pjedestālus.

Izmantotie resursi:
4rati.lv