Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Trīs latvieši rekordlielā dalībnieku skaita pulkā NEZ kroskartu posmā Zviedrijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Trīs latvieši rekordlielā dalībnieku skaita pulkā NEZ kroskartu posmā Zviedrijā
Beates Klipas bagijs
Foto: autocross.lv

Latvijas sportisti jau pulcējas slavenajā Zviedrijas Hēljesas trasē, kur nedēļas nogalē tiks aizvadīts NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionāta pirmais posms. Latvieši Ingus Beļakovs, Beate Klipa un Roberts Vītols.

Latvieši būs vieni no rekordlielā pieteikumu skaita – 216 braucēju – pulka.

Latvijas autokrosa čempione Beate Klipa piedzīvos debiju NEZ Kroskartu čempionātā un dalību Xtreme bagiju klasē. Šī būs ne tikai Beates debija, bet arī pašas Xtreme klases pirmā sacīkste. Tā provizoriski pulcē 31 braucēju no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un pat Francijas Xtreme bagiju rūpnīcas braucējus. Priecē pārstāvēto dažādo mašīnu ražotāju skaits, kas nozīmē daudz nezināmo arī tehniskā ziņā. Beate ir pilnībā pārbūvējusi savu krosa B600 bagiju atbilstoši jaunās klases noteikumiem, aizvadījusi produktīvus testus tepat Latvijā un ir gatava doties pretī jaunam izaicinājumam. Tā kā šī būs debijas sezona klasei, tad sezonas gaitā tā tiks pētīta, lai varētu pielāgot tehniskos noteikumus dažādiem ražotājiem. Izcils sākums šai klasei un jācer, ka vienīgā dāma šajā klasē spēs parādīt teicami sniegumu!

CK 125 klasē, kurā startē braucēji vecumā no 12 līdz 16 gadiem, Latviju pārstāvēs Roberts Vītols. Robertam šī būs debijas sacīkste tik lielā konkurencē. Klase ir ar vislielāko dalībnieku skaitu — 44 braucēji. Šajā klasē zem Latvijas komandas karoga Lebester Racing rindās brauks arī viens Krievijas braucējs Rustams Mamedovs.

CK 250 klasē, kurā cīņā dodas 16 gadu veci jaunieši, Latviju pārstāvēs Ingus Beļakovs. Lai gan debitants tieši šajā klasē pēc sezonām CK 125, pret pārējiem braucējiem no Latvijas tieši Ingum ir vislielākā pieredze kroskartos, jo šis viņam būs piektais gads šajā seriālā. Savā debijas sacīkstē 250cc klasē Ingum nāksies cīnīties ar 35 braucējiem no Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Krievijas un Norvēģijas. Jāatzīmē, ka Ingus cīņā dosies ar pilnīgi jaunu Latvijā būvētu kroskartu. Arī viņa līdz šim sīvākie konkurenti CK 125 klasē šogad pārkāpuši uz CK 250, tajā skaitā pasaules rallija un rallijkrosa čempiona Petera Solberga dēls Olivers.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv