Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Brenguļu folkreisa pieteikumu skaitītājs apturēts

Juris Grīns
Juris Grīns

Brenguļu folkreisa pieteikumu skaitītājs apturēts
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Noslēdzies oficiālais pieteikumu termiņš svētdien gaidāmajam Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posmam Brenguļu autotrasē. Skaitītājs apstājās pie atzīmes 94!

Gandrīz simts dalībnieku pirmajā posmā ir rīkotājiem negaidīti liels sportistu skaits, ņemot vērā sarežģīto situāciju ikdienas dzīvē. Taču sportisti nodemonstrējuši lielisku apņēmību, ar pieteikumiem izsakot vēlmi stāties uz starta.

Folkreisā 59 pieteikumi, tātad cīņa par vietām finālā notiks sešās kvalifikācijas grupās. No šiem braucējiem lielisks debitantu procents: gandrīz trešdaļa – 18 – Brenguļos plāno aizvadīt savu pirmo folkreisa sacensību. Jāatzīmē, ka šogad tiks skaitīti kopvērtējuma punkti jaunajā Debitantu kausā, tāpēc jaunajiem braucējiem šogad nopietnas cīņas ne tikai visā folkreisa kolektīvā kopumā, bet arī savā ieskaitē.

Junioru kausā sezona sākas ar sešiem dalībniekiem, no kuriem divi ir jaunpienācēji – Markuss Upītis un Kristers Siliņš. Viņi spēkosies ar pagājušā gada līderiem Lenardu Patriku Lepsi, Martu Starku, Ralfu Auniņu un Evu Evelīnu Kļaviņu.

Dāmu klase sezonu sāks ar pārliecinošu sastāvu – 12 dalībnieces, tātad pilns fināla starta laukums! Šis ir atkārtots dalībnieču skaita rekords vienā posmā, pērn arī priekšpēdējā posmā Mūsā uz starta izbrauca 12 dāmas. No pieteiktajām braucējām četras būs folkreisa debitantes: Linda Rotberga, Priekules Līgo trases sacensību līdzorganizētāja Endija Ķervija, Folkreisa uzvaru skaita rekordista un pērnā Vasaras kausa ieguvēja Rūdolfa Bogena māsa Dita Sloka, kā arī LAF preses lietu virzītāja un laba Krosa komisijas mediju lietu partnere Zane Lielkāja.

Atgādinām, ka kopš pērnā gada Junioru un Dāmu kausa dalībnieki savus posma rezultātus noskaidro atsevišķos finālbraucienos.

Komandu kausam šobrīd pieteiktas piecas vienības, taču šis skaits var vēl papildināties, jo komandas drīkst pieteikt līdz pat sestdienas pēcpusdienai.

Jaunajā Folkreiss 4WD klasē pēc izjukušās ziemas sezonas beidzot tiks aizvadīta pirmā sacīkste. Tai pieteikušies pieci dalībnieki. Mašīnu un sportistu dažādība šobrīd neļauj pat nojaust, kurš būtu uzskatāms par šīs cīņas galveno favorītu!

Krosa komisijas autokrosa kausa sezona sākas ar labu 25 dalībnieku pieteikumu sarakstu. Tikai viens no viņiem kļūs par pirmā posma uzvarētāju, tāpēc šajā ieskaitē jau sākumā iekodētas skarbas cīņas.

Tā kā Krosa komisijas kausā drīkst startēt braucēji, kuri 2020. un 2021. gadā kopumā nav startējuši vairāk nekā divos Latvijas čempionāta posmos, čempionātu braucējiem izveidota Treniņu klase. Tajā uz Brenguļiem pieci dalībnieki. Viņi nekrās sezonas kopvērtējuma punktus, vairāk šo posmu izmantos kā treniņu pirms maija vidū gaidāmā Latvijas autokrosa čempionāta starta turpat Brenguļu autotrasē. Interesanti, ka tikai pieci no visiem LČ salonauto klašu sportistiem nolēmuši izmantot iespēju trenēties.

Dalībnieku sastāvs lielisks, sportisti gatavo izcilas cīņas līdzjutējiem!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv