Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pilots Dakaras rallijā pametis savu stūrmani vienu tuksneša vidū

Juris Grīns
Juris Grīns

Pilots Dakaras rallijā pametis savu stūrmani vienu tuksneša vidū
Ramiro un Blako ekipāža Dakaras rallijā. Foto: Dakar.com

Dakaras rallija priekšpēdējā posmā notika kāds neparasts starpgadījums, kad vienu no līdzbraucējiem sacensību laikā pameta pilots. Atlikušo ātrumposma daļu viņam nācās mērot paša spēkiem, bet komandai bija jādodas stūrmani glābt.

Sastrādāties neprata spāņu pilots Rikardo Ramilo un viņa pārinieks, tautietis Havjērs Blanko, kuri startēja “Light Prototypes” klasē. 464 km garā sacensību 11. posma 170. kilometrā nesaskaņu rezultātā stūrmanis izkāpa ārā no bagija un atteicās doties tālāk, kā rezultātā pilots pieņēma lēmumu turpināt ceļu vienatnē.

Abi sportisti gan pauž atšķirīgus viedokļus, vainojot vienam otru pie šīs šķiršanās tuksneša vidū, bet “Buggy Masters Team” personāls vēlāk ieradās pēc Blanko, nogādājot viņu bivokā.

Atsaucoties uz spāņu mediju AS, Blanko uzskatījis, ka Ramilo brauc pārāk bīstami.

“Lēmums bija saistīts ar to, kā pilots izturējās pret mani,” skaidro stūrmanis. “Tā nebija ne pirmā, ne otrā reize, bet, kad redzēju, ka mana dzīvība ir briesmās un pilots to ignorē, nolēmu izkāpt. Nākamais bija tas, ka viņš mani atstāja tuksneša vidū. Es negribēju kāpt atpakaļ mašīnā un viņš pateica, lai tad palieku tur. Komandā ar viņa raksturu bijām sadzīvojuši 15 dienas. Ja esat redzējuši video, tad zināt, kāds ir viņa līmenis.”

Pie Blako palika satelīttelefons, līdz ar to viņš varēja sazvanīt komandu un paprasīt, lai kāds atbrauc pakaļ. Komandas vadītājs Eudalts Noe un mehāniķis notikuma vietā ieradās jau pēc nepilnas stundas.

“Viņš mums pazvanīja, sniedza koordinātas un es pats personīgi kopā ar vienu no mehāniķiem izbraucu trasē, lai savāktu viņu,” pēc notikušā skaidroja Noe. “Havi izkāpa no bagija, jo uzskatīja, ka ir pakļauts briesmām. Pilots brauca ļoti slikti, un viņš bija teicis, ka tā nevar turpināt. Viņš izkāpa ārā, un tas cilvēks atstāja viņu tuksnesī.”

Savukārt Ramilo uzskata, ka tieši viņš šajā situācijā ir cietušais: “Nav tā, kā stāsta Havi. Pirmkārt, tas nebija nekādā tuksnesī. Mēs bijām izbraukuši vienu kontrolpunktu, kas atradās uz ceļa, un ieradāmies pie nākamā, kas arī bija uz ceļa, un tur nebija tuksnesis. Es tiku iedzīts stūrī, paliku bez telefona lādētāja, bez satelīttelefona, bez kartes, ar ko atzīmēties kontrolpunktos. Viņš mani pameta.”

Tiek ziņots, ka abu lielās nesaskaņas sākās pēc kāda iepriekš šajās sacīkstēs piedzīvota strīda, kad devītajā posmā viņu “Can-Am” piemeklēja tehniskas problēmas. Finišu ekipāža tā arī nesasniedza, taču arī pirms tam atradās zemās pozīcijās. Stūrmanis Blanko Dakarā pirms tam bija startējis trīs reizes, iepriekšējos divus gadus ar citiem pilotiem sasniedzot “Top 10” rezultātus SSV klasē, kamēr Ramilo šī bija debija šajās sacensībās.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati