Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" sāk testēt "Yaris WRC" rallija auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" sāk testēt "Yaris WRC" rallija auto
"Toyota" WRC auto deviņdesmitajos gados
Foto: allracingcars.com

"Toyota" rūpnīca šonedēļ ir uzsākusi savas jaunās WRC mašīnas testus, skaidri liekot noprast par plāniem tuvāko gadu laikā atgriezties pasaules rallija čempionātā.

"Toyota Yaris WRC" modelis dienasgaismu ieraudzīja šī gada sākumā, kad tika izdzīts iedarbināšanai rūpnīcas testu trasē, bet tikai šonedēļ sākti tā pirmie īstie testi. Zināms, ka tie norisinās Toskānas reģionā, Itālijā, bet mašīnu pilotē francūzis Stefans Sarazāns un soms Sebastjans Lindholms, kamēr testus pārrauga "Motorsport Italia" speciālistu rallija komanda.

Sarazāns no 2004. līdz 2006. gadam neregulāri startēja WRC ar "Subaru" markas automašīnām, kopumā piedaloties 15 posmos un septiņos no tiem finišējot pirmajā desmitniekā. Viņa augstākie sasniegumi ir ceturtās vietas 2004. gadā Spānijas rallijā un gadu vēlāk - Francijā. 1999. gadā viņš aizvadīja vienu Formula 1 sacīksti "Minardi" komandas sastāvā, taču finišu nesasniedza. 12 reizes Sarazāns startējis Lemānas 24 stundu braucienā, kur nav guvis uzvaras, taču piecas reizis kāpis uz pjedestāla, tostarp guvis trīs otrās vietas LMP1 klasē.

Lindholmam tikmēr ir jau 53 gadi un viņš ir pieredzes bagāts WRC mašīnu testpilots. Arī pasaules rallija čempionātā soms ir startējis, laika posmā no 1985. līdz 2012. gadam aizvadot 37 sacensības. Arī viņa labākais rezultāts atsevišķos posmos ir ceturtā vieta, kas gūta 1997. gadā Somijas rallijā.

"Toyota" rūpnīca ir likusi skaidri noprast, ka plāno atgriezties WRC, taču kategoriski noliedz, ka tas varētu notikt jau nākamgad. Ticāmāka ir versija par 2016. gadu, taču visreālākais šķiet 2017. gads, jo tad spēkā stāsies jauni tehniskie noteikumi un, ņemot to vērā, "Toyota" uzreiz varētu gatavot auto tieši atbilstoši jaunajiem noteikumiem.

"Toyota" ir panākumiem bagāta vēsture rallijā. WRC čempionātā tā četras reizes uzvarējusi komandu ieskaitē, bet trīs reizes tituli izcīnīti individuālajā vērtējumā. Pēdējo reizi "Toyota" uz starta WRC izgāja 1999. gadā, bet vēlāk pievērsās Formula 1 un Lemānas projektiem.

Pašlaik WRC startē "Volkswagen", "Citroen" un "Hyundai" komandas, kā arī "M-Sport", kas ražo un startē ar "Ford" markas spēkratiem.

Izmantotie resursi:
eWRC-results.com - archive and online results...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-19 16:08, pirms 11 gadiem
Redzēs ka vispār notiks ar M-Sport un Citroen uz 2016 gadu, jo būs jābūvē jauni auto, šamējie abi pateica ka naudas jauna auto izstrādei un homogolācijai neesot !!! Nu cerams ka nebūs tik ļauni..

     [+] [-]

, 2014-03-19 21:31, pirms 11 gadiem
bilde atbilstosa... skatamies 90. gadu Toyota