Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks māju posmā uz pjedestāla neuzvelk cepuri un saņem naudas sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks māju posmā uz pjedestāla neuzvelk cepuri un saņem naudas sodu
Foto: Red Bull Content Pool

Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Igaunijā mājinieks Ots Tanaks sasniedza trešo vietu, bet uz pjedestāla neuzvilka cepuri, par ko ticis pie naudas soda.

WRC noteikumi paredz, ka sportistam, kas kāpj uz pjedestāla un piedalās preses konferencē, obligāti jāvelk cepure ar riepu ražotāja "Pirelli" uzrakstu.

"Rally Estonia" noslēdzās svētdienas pēcpusdienā, uz pjedestāla sportistiem kāpjot Tartu pilsētā. "Hyundai" pilotam Tanakam cepure nebija virsū ne uz pjedestāla, ne arī pēc tam sekojošajā preses konferencē. Par to viņam piešķirts 1000 eiro reāls naudas sods, kā arī vēl 3000 eiro nosacīts sods, kas stāsies spēkā, ja šāds pārkāpums tiks atkārtots.

Lai gan Tanaks tika uzskatīts par vienu no šo sacensību favorītiem, viņa spēkos nebija turēt līdzi "Toyota" braucēju Kalles Rovanperas un Elfina Evansa tempam, kuri finišēja pirmajās divās pozīcijās.