Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Rally Talsi" ar 1. numuru startēs Vorobjova/Mālnieka ekipāža

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rally Talsi" ar 1. numuru startēs Vorobjova/Mālnieka ekipāža
Vorobjova/Mālnieka ekipāža
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Latvijas rallija čempionāta trešā posma "Rally Talsi" organizatori publiskojuši šīs nedēļas nogalē gaidāmo sacensību starta sarakstu, kur 1. numurs piešķirts iepriekšējā posma uzvarētājiem Jānim Vorobjovam un Andrim Mālniekam.

"Vorobjovs Racing" komandas ekipāža turpinās startēs ar pašu izgatavoto "Mitsubishi Mirage RS Proto" pilnpiedziņas mašīnu, kas rallijā "Kurzeme" tika pie pirmās uzvaras. 2. starta numurs piešķirts Lietuvas čempioniem Vitautam Švedam/Žilvinam Sakalauskam (“Mitsubishi Lancer Evo X”), kamēr ar 3. numuru startēs Latvijas čempionāta pirmā posma, rallija "Sarma" uzvarētāji Kalle Rovanpera/Risto Pietilainens ("Škoda Fabia S2000").

Sacensībās startēs arī divas jaudīgās "Škoda Fabia R5" automašīnas - ar 4. numuru trasē dosies Martins Samuitis/Ramūns Šaučikovs, bet 5. numurs ticis Raimondam Kisielam/Arnim Ronim. Tikmēr ar 6. numuru startam "Rally Talsi" šogad apstiprināti lietuvieši Ramuns Čapkausks/Tomass Šipkausks (“Mistsubishi Lancer Evo IX”).

Jāpiemin, ka "Vorobjovs Racing" komanda pirmo reizi šogad startēs ar divām "Mitsubishi Mirage RS Proto" automašīnām. Vai pārsēšanās uz šo ātro auto ļaus Gatim Vecvagaram/Artūram Žeibem pretendēt uz uzvaru, to redzēsim vien sacensību laikā.

Nevar nepieminēt arī Aivja Egles/Anda Daugas atgriešanos rallijā pēc ilgāka pārtraukuma. Egle, kurš ir "Prospeed" komandas vadītājs, Talsos pilotēs "Mitsubishi Lancer Evo". Patīkami redzēt arī Raimonda Kisiela atgriešanos. Viņš šogad gan startēja arī "Sarmā", taču pēdējos gados no braukšanas rallijā bija pagājis malā. Pats "Rally Talsi" organizators pārstāvēs "Neiksans Rally Sport" komandu un startēs ar "Mitsubishi Lancer Evo VIII", kamēr stenogrammu lasīs Gundars Kļaviņš.

Pie jauna auto tikuši LRC3 ieskaites pašreizējie līderi Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons - viņi startam gatavojas ar "Peugeot 208 R2".

Sacensības sāksies piektdien, 20. maijā ar kvalifikāciju, bet sestdien un svētdien sekos ātrumposmi.

"Rally Talsi" dalībnieku saraksts: LRČ