Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Par "Rally Talsi" uzvarētāju kļūst Jētss, pēdējā ātrumposmā 4. vietu izrauj Vorobjovs

Juris Grīns
Juris Grīns

Par "Rally Talsi" uzvarētāju kļūst Jētss, pēdējā ātrumposmā 4. vietu izrauj Vorobjovs
Rauls Jētss
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Igauņu pilots Rauls Jētss šodien kļuva par "Rally Talsi" uzvarētāju, tikai pēdējā ātrumposmā sakaujot krievu Staņislavu Travņikovu un lietuvieti Vitautu Švedu. No latviešiem visātrākais bija Jānis Vorobjovs, kurš vien pēdējā ātrumposmā pacēlās uz ceturto vietu, turklāt guva uzvaru N4 klasē. R2 klasē uzvara Ralfam Sirmacim, bet 2WD ieskaitē - Zigurdam Kalniņam.

Rauls Jētss, kurš šajās sacensībās startēja ar "MM-Motorsport" komandas "Ford Fiesta R5" automašīnu, vadību pārņēma jau sestdien pēc veiktā piektā ātrumposma. Uzsākot rallija otro dienu, Jētss bija 3.5 sekundes priekšā Staņislavam Travņikovam, kurš pārstāv latviešu komandu "Prospeed", bet vēl pēc 3.6 sekundēm sekoja Vitauts Šveds.

Šīs trijotnes starpā norisinājās aizraujoša cīņa par uzvaru. Kamēr Šveds noskatījās abu priekšā esošo konkurentu cīņu no trešās pozīcijas, taču daudz neatpalika, Jētss pirms pēdējā 7.7 km garā ātrumposma bija nodrošinājis vien 5.2 sekunžu pārsvaru pār Travņikovu. Nepilnas 2 sekundes tālāk sekoja Šveds. Tiesa, izšķirošo ātrumposmu pārliecinoši labāk no viņiem veica Jētss, izcīnot uzvaru "Rally Talsi" kopvērtējumā, kā arī R5 klasē. Travņikovam otrā vieta, bet Švedam - trešā.

No cīņas par pirmo trijnieku jau dienas pirmajā ātrumposmā izkrita Elviss Hermanis, kurš pēc sestdienas ātrumposmiem ieņēma ceturto pozīciju un bija labākais no latviešu pilotiem. Talsinieks jau septītajā "dopā" kļūdījās, zaudējot ļoti vērtīgas 40 sekundes. Tiesa, līdz pat pēdējiem kilometriem nebija skaidrs, kuras pozīcijas ieņems piloti aiz pirmā trijnieka.

Lai gan kaut ko līdzīgu jau varēja gaidīt, pēdējā ātrumposmā fantastiski ātrs bija Jānis Vorobjovs, kurš bija ne vien ievērojami ātrāks par Jētsu, bet vienā rāvienā spēja iegūt vairākas pozīcijas, pacelties uz ceturto vietu un uzvarēt N4 klasē. Tāpat pēdējais ātrumposms veiksmīgs bija Aivim Eglem, kurš aizvadīja pirmo ralliju šajā gadā. Viņš pacēlās uz piekto vietu, atbīdot aiz sevis lietuvieti Ramūnu Čapakausku un jau pieminēto Hermani. Jāpiemin, ka sestdien Vorobjovs pēc uzbraukšanas kādam akmenim tehnisku problēmu dēļ zaudēja 1 minūti un 40 sekundes, bet finišā no uzvarētāja Jētsa atpalika tikai 1 minūti un 7 sekundes...

Pirmo desmitnieku noslēdza krievs Igors Bulancevs, ukrainis Tarass Kravčenko un Rolands Jaunzems. Pēdējā ātrumposmā zaudējot vairāk nekā 1 minūti, pirmajā desmitniekā tomēr nefinišēja bijušais formulu braucējs Haralds Šlēgelmilhs, kurš atkrita uz 11. pozīciju.

R2 klasē fantastiskā cīņā ar Emīlu Blūmu uzvaru guva Ralfs Sirmacis, bet 2WD ieskaitē šodien avarēja vicelīderis Kaspars Kaņeps-Kalniņš, kas vēl vairāk atviegloja ceļu uz uzvaru Zigurdam Kalniņam.

Smagu avāriju devītajā ātrumposmā piedzīvoja sākotnējais rallija līderis Sīms Plangi, kurš sestdien izstājās tehnisku problēmu dēļ. Negadījumā cieta kāds trases darbinieks, trasē devās ātrās palīdzības auto un ātrumposmu bija jāaptur. Zināms, ka nopietnas traumas šis cilvēks nav guvis.

Latvijas čempionāta ceturtais posms notiks 13. un 14. jūnijā Igaunijā, Viru apkaimē.

"Rally Talsi" kopvērtējums

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Rauls JētssFord Fiesta R557:51.84
2.Staņislavs TravņikovsMitsubishi Lancer EVO VIII+21.86
3.Vitauts ŠvedsMitsubishi Lancer EVO X+41.81
4.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer EVO X+1:07.46
5.Aivis EgleMitsubishi Lancer EVO IX+1:17.09
6.Ramūns ČapkausksMitsubishi Lancer EVO IX+1:25.64
7.Elviss HermanisMitsubishi Lancer EVO VIII+1:28.68
8.Igors BulancevsMitsubishi Lancer EVO X+1:59.44
9.Tarass KravčenkoMitsubishi Lancer EVO X+2:14.29
10.Rolands JaunzemsMitsubishi Lancer EVO VIII+2:21.08