Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Rally Talsi" pirmā diena aizvadīta, trijniekā ārvalstu sportisti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rally Talsi" pirmā diena aizvadīta, trijniekā ārvalstu sportisti
Rauls Jētss
Foto: urmo.ee

Pēc aizvadītajiem pirmajiem sešiem ātrumposmiem Talsu rallijā pirmajā trijniekā atrodas ārvalstu braucēji - līderis ir igaunis Rauls Jētss, bet mazāk nekā 10 sekundes aiz viņa seko krievu sportists Staņislavs Travņikovs un lietuvietis Vitauts Šveds.

Braucējiem sestdien "Rally Talsi" ietvaros bija jāveic seši ātrumposmi, pēdējie divi no tiem Talsu ielās.

Sīms Plangi uzvarēja pirmajos divos ātrumposmos, tobrīd nostiprinoties pirmajā pozīcijā, taču jau trešajā ātrumosmā ASRT pilota "Mitsubishi" radās tehniskas problēmas, kam sekoja izstāšanās ceturtajā "dopā". Tobrīd fantastisku ātrumu rādīja "Prospeed" vienības braucējs Staņislavs Travņikovs, uzvarot trešajā un ceturtajā ātrumposmā, kā rezultātā nokļuva "Rally Talsi" vadībā.

Tikai 1 sekundi pirms dienas pēdējiem ātrumposmiem atpalika igaunis Rauls Jētss. "MM-Motorsport" komandas braucējs ar jaudīgo "Ford Fiesta R5" bija ātrākais abos pilsētas ātrumposmos un izvirzījās kopvērtējuma vadībā, kur pēc pirmās dienas atrodas 3.5 sekundes priekšā Travņikovam. Savukārt pirmo trijnieku noslēdz lietuvietis Vitauts Šveds, kurš sūdzējās par problēmām ar ātrumkārbu. Neskatoties uz to, viņš šobrīd ir tikai 7 sekundes aiz līdera Jētsa.

Vēl 2 sekundes tālāk seko Elviss Hermanis, kurš ir ātrākais no latviešu pilotiem. Jānis Berķis ieņēma trešo vietu, kad trešajā ātrumposmā piedzīvoja pamatīgu avāriju, ievērojami sadauzot savu "Mitsubishi". Neveiksme piemeklēja arī Jāni Vorobjovu, kurš uzbrauca akmenim un tādā veidā auto bojājumu dēļ zaudēja 1 minūti un 40 sekundes.

Pirmajā desmitniekā šobrīd atrodas Haralds Šlēgelmilhs, kurš bija ļoti ātrs abos pilsētas ātrumposmos, uzrādot trešo un otro labāko rezultātu. Pēc veiktiem sešiem ātrumposmiem bijušais formulu braucējs ieņem desmito vietu kopvērtējumā un tikai 3.1 sekundi atpaliek no 2013. gada Latvijas čempiona Aivja Egles, kuram tās ir pirmās sacensības šajā sezonā.

Emīls Blūms ir 4.7 sekundes priekšā Ralfam Sirmacim divu riteņu piedziņas ieskaitē, bet trešo vietu ieņem Kristaps Feldmanis, zaudējot līderim 19.9 sekundes.

"Rally Talsi" rezultāti pēc 1. dienas

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Rauls JētssFord Fiesta R518:10.90
2.Staņislavs TravņikovsMitsubishi Lancer EVO VIII+3.56
3.Vitauts ŠvedsMitsubishi Lancer EVO X+7.10
4.Elviss HermanisMitsubishi Lancer EVO VIII+9.92
5.Martins SamuitisMitsubishi Lancer EVO X+16.75
6.Ramūns ČapkausksMitsubishi Lancer EVO IX+18.42
7.Tarass KravčenkoMitsubishi Lancer EVO X+24.05
8.Igors BulancevsMitsubishi Lancer EVO X+25.68
9.Aivis EgleMitsubishi Lancer EVO IX+26.06
10.Haralds ŠlēgelmilhsMitsubishi Lancer EVO X+29.14

  +2 [+] [-]

, 2014-05-17 21:46, pirms 10 gadiem
Nu Haralds pilsētas posmā parādīja kā ir jābrauc uz asfalta!