Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Montekarlo startē jaunā WRC rallija sezona

Montekarlo startē jaunā WRC rallija sezona
Treniņos ātrākais bija Tjerī Noivils, kurš šogad brauks M-Sport komandā
Foto: Qatar M-Sport Rally Team

Šodien pēc vairāk nekā divu mēnešu pauzes sāksies jaunā pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona, kurā šogad tiks kronēts jauns pasaules čempions.

Montekarlo rallijam šogad aprit 81 gads, tāpēc šis ir viens no vecākajiem un slavenākajiem rallijiem pasaulē. Šis rallijs allaž pulcē kuplu dalībnieku skaitu, un šis gads nav izņēmums, jo kopā uz starta stāsies vairāk par 70 ekipāžām.

Ja parasti rallijs norit trīs dienas, tad Montekarlo tas ilgs četras dienas, kurās sportistiem būs jāveic 18 ātrumposmi ar kopējo garumu 470 kilometri. Tie, kas seko līdzi WRC, noteikti zina, ka šis rallijs uz pārējo fona izceļas ar to, ka liela nozīme šeit ir laikapstākļiem, jo rallijs notiek gan kalnos, gan zemākās vietās. Un arī šogad uzvarēs tas, kurš izvēlēsies tam brīdim piemērotās riepas, jo daudzos ātrumposmos ir gan sauss ceļš, gan arī sniegs un ledus.

Pēc deviņu gadu pārtraukuma šogad būs jauns pasaules čempions, jo Sebastjans Lēbs, kurš čempiontitulu izcīnīja deviņus gadus pēc kārtas, šogad brauks tikai četros posmos, tādējādi viņš šogad necīnīsies par čempiontitulu.

Runājot par vadošo komandu ekipāžām, tad šosezon notikušas vairākas izmaiņas. Skumjākā no tā – Peters Solbergs aizgājis no WRC. Viņu vietu M-Sport komandā ieņems Mads Ostbergs. Priecīga ziņa saistībā ar rūpnīcu komandām, jo līdzās Citroen un Kataras M-Sport šogad uz starta izies arī ilgi gaidītais VW, tāpēc mūs sagaida trīs rūpnīcu komandas, kuras sastāvā gandrīz visos posmos brauks pa trim pilotiem.

Pirmajā dienā sportistiem būs jāveic četri ļoti gari ātrumposmi.

Montekarlo rallija treniņu rezultāti:

V.BraucējsMašīnaLaiks
1.T.NoivilsFord Fiesta RS WRC2:26.1
2.S.LēbsCitroen DS3 WRC+2.6
3.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+2.7
4.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+3.3
5.J.M.LatvalaVW Polo R WRC+4.3
6.S.OžjēVW Polo R WRC+4.4
7.D.SordoCitroen DS3 WRC+5.7
8.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+6.8

Izmantotie resursi:
wrc.com

Kurš pilots šogad kļūs par čempionu?

  • 34

  • 12

  • 5

  • 6

  • 1

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-16 10:10, pirms 11 gadiem
personīgi man sāk vairāk patikt ERC, kuram, pēc daudzu viedokļiem, ir labas nākotnes perspektīvas uz izaugsmi, jo izmaksas nav tik lielas kā sagatavot un nodrošinat startu WRC.