Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Andis Neikšāns kļūst par stūrmani ambiciozam lietuvietim, mērķis - WRC

Andis Neikšāns kļūst par stūrmani ambiciozam lietuvietim, mērķis - WRC
Ekipāžas auto
Foto: ''Hoptrans rally team''

''Dynamic Sport'' komandas treneris un bijušais rallija braucējs Andis Neikšāns kļuvis par stūrmani lietuviešu sportistam Tomasam Kaminskim.

18 gadus vecais lietuviešu sportists līdz šim desmit gadus nodarbojās ar kartingu sacensībām, taču tagad, ticis pie nopietna atbalstītāja, jaunais sportists nolēmis sākt savas gaitas rallijā. Jau pašā sākumā viens no lietuviešu treneriem jaunajam censonim, kurš tiek uzskatīts par talantīgu braucēju, ieteica kā pirmo rallija auto meklēt R2 klases auto.

Neskatoties uz to, ka arī Lietuvā ir daudz labu un spēcīgu braucēju, sportists kopā ar tēvu nolēma, ka komanda un iespējamais stūrmanis jāmeklē Latvijā. Pēc viņu domām latviešiem ir gan pieredze, gan zināšanas, strādājot ar R2 klases automašīnām.

Jaunais braucējs esot ticies ar vairākām latviešu komandām un treneriem, bet visvairāk Tomasu esot iespaidojusi Anda Neikšāna un ''Dynamic Sport'' komandas pieeja, tāpēc tika nolemts uzsākt sadarbību ar Anda Neikšāna komandu, kura ļoti labi zina, kā strādāt ar R2 klases mašīnām. Zināms, ka Kaminskas ir iegādājies bijušo Daņilas Belokoņa automašīnu, ar kuru arī viņš sāks savas rallija gaitas.

Sportists prezentācijas laikā atklāja, ka šogad svarīgākais daudz laika pavadīt testos un treniņos, lai iegūtu nepieciešamo pieredzi. Zināms, ka jaunajā rallija sezonā Tomas startēs ne tikai Lietuvas rallijos, bet arī Latvijas rallijos un rallijsprintos. Pilots plāno jauno sezonu sākt jau maijā ar ralliju ''Kurzeme'' un ralliju ''Talsi''.

Lai arī ekipāžu apkalpos Dynamic Sport komanda, jaunais pilots startēs zem sava atbalstītāja ''Hoptrans Rally Team'' komandas nosaukuma. Kā atzīst ekipāža, tad tās mērķi ir ļoti lieli un ambiciozi. 2017.gadā plāns ir startēt Lietuvas un Latvijas R2 klases čempionātā, bet 2018.gadā plānots startēt pasaules rallija čempionāta ''DMACK Fiesta Trophy'' ieskaitē. Gadu vēlāk (2019.gadā) jau ir plāns braukt WRC2 ieskaitē (ar M-Sport komandas ''Ford Fiesta R5''), bet 2020.gadā Tomas Kaminskas ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu cer startēt M-Sport rūpnīcas komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
15min.lt - Žinios gyvai!

     [+] [-]

, 2016-03-15 21:54, pirms 9 gadiem
Ja ir miljons, tad gan jau plāns izpildāms. Ja miljona nav, tad nespīd.

     [+] [-]

, 2016-03-15 22:16, pirms 9 gadiem
Mērķi augsti, bet šķiet pa trepēm salikti - viens pēc otra. Tas rada pozitīvu iespaidu. Ja talants ir un piķis būs, var tālu tikt. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2016-03-16 12:52, pirms 9 gadiem
Tur ir jābūt iekšām, lai no pilota krēsla pārsēstos stūrmaņa vietā, turklāt iesācēja ekipāžā.