Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Neikšāns: "Mums vēl daudz jāmācās"

Neikšāns: "Mums vēl daudz jāmācās"
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals
Foto: LMT rallija komanda

Pēc Kipras WRC rallija izcīnītās piektās vietas PWRC klasē, mūsu ekipāžas pilots Andis Neikšāns atzina, ka, lai cīnītos ar vadošajiem braucējiem, vēl daudz jāmācās.

Jau ziņojām, ka šodien savu 50. uzvaru WRC karjerā izcīnīja "Citroen" komandas pilots Sebastiens Lēbs, kurš par 27 sekundēm apsteidza Miko Hirvonenu. PWRC klasē otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Patriks Sandels, kurš par 18 sekundēm apsteidza Araujo. Mūsu ekipāža absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja 15. vietu, uzrādot Latvijas autorallija visu laiku izcilāko rezultātu absolūtajā vērtējumā, bet savā PWRC klasē palika piektā.

''Šis tiešām bija grūts rallijs, tādēļ esmu ļoti apmierināts, ka esam finišā. Mums vēl daudz jāmācās, lai varētu pabraukt tikpat ātri kā PWRC līderi, taču finišs pirmajos divos posmos 5. vietā ir labs sasniegums. Lai gan sākotnēji domājām, ka visgrūtāk būs pierast asfalta segumam, par kādu nekad mūžā nebijām braukuši, beigās izrādījās, ka tieši zemes ceļi ir vissarežģītākie. Ļoti lēni veicām sarežģītās vietas, kur ir daudz bedru un akmeņu. Tur zaudējām daudz laika. Tomēr esam finišā un tas ir lieliski! Nepārsitām nevienu riepu, mašīnu nesalauzām. Žēl, ka gadījās ķibele ar pārnesumkārbu, bet tāds ir rallijs!,” pēc finiša komentēja Andis.

Nākamais pasaules autorallija čempionāta posms ar Latvijas sportistu līdzdalību notiks jau pēc trim nedēļām, kad no 2. līdz 5. aprīlim Algarves apkārtnē notiks Portugāles rallijs. Uz to Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals dodas kā trešā labākā ekipāža PWRC kopvērtējumā – priekšā vien zviedra Patrika Sandela un portugāļa Armindo Arauho ekipāžas, kuras finišēja attiecīgi pirmajā un otrajā vietā Kipras rallijā.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis

  +1 [+] [-]

, 2009-03-15 16:58, pirms 16 gadiem
o Kopveerteejumaa treshaa vieta
tieshaam neslikti

     [+] [-]

, 2009-03-15 17:14, pirms 16 gadiem
DALITA tresa vieta andim ir 8 punkti un ari brinildsenam ir 8 punkti, bet norvegis ir klasificets augstak jo vins kipra nepiedalijas.

     [+] [-]

, 2009-03-15 17:20, pirms 16 gadiem
Patiesībā jau Andis ir ceturtais, lai arī punkti vienādi. Brinildsens guva otro vietu.

     [+] [-]

, 2009-03-15 17:21, pirms 16 gadiem
Ar šiem posmiem mūsējie gūst lielu pieredzi. Gribētos, lai nākotnē šāda līmeņa rallijā piedalītos vairāk latviešu.