Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ķenavs: "Stūrmanis mani iedrošināja braukt pārliecinošāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķenavs: "Stūrmanis mani iedrošināja braukt pārliecinošāk"
Mārcis Ķenavs
Foto: ASRT Media

Maija otrās nedēļas nogalē netālu no Skrundas startēja rallijsprints "Kalnamuiža 2014", un ASRT krāsas devās aizstāvēt komandas vadītājs Mārcis Ķenavs. Komanda paziņojusi, ka šovasar plāno aizvadīt kādas sacensības arī Eiropas čempionātā un, iespējams, pat Spānijā.

Šis rallijs Ķenavam bija gan debija ar pilnpiedziņas automašīnu "Mitsubishi Lancer Evo X", gan sadarbība ar jaunu stūrmani Gati Cimdiņu.

Cīņa par uzvaru bija spraiga, tomēr ekipāža bija ātrākā 5 ātrumposmos, un tas vainagojās ar panākumiem - izcīnīta 1. vieta absolūtajā vērtējumā.

Pirms rallijsprinta "Kalnamuiža 2014" ekipāža veica testa braucienus, lai varētu pierast pie mašīnas, taču neviens nebija domājis, ka jau nākamajās sacensībās būs tik lielisks sniegums! Ekipāža izpildīja visus ASRT komandas norādījumus un uzstādījumus, kā arī abu sportistu saskaņotais darbs bija liels solis pretim uzvarai.

"Esmu ļoti gandarīts par paveikto! Sākums bija mazliet nepārliecinošs, jo centos pierast pie automašīnas vadīšanas stila, kas ir atšķirīgs no iepriekšējās pieredzes. Palīdzēja arī stūrmanis, kurš iedrošināja braukt pārliecinošāk. Ar uzrādīto ātrumu trasē esmu apmierināts - priekš pirmās reizes nebija nemaz tik lēni. Gribu teikt lielu paldies savai komandai, jo viņu darbs un padomi bija neatsverams ieguvums mūsu uzvarā".

Nākamais ekipāžas starts paredzēts rallijā "Kurzeme 2014", kas norisināsies augusta beigās. Komanda plāno piedalīties arī kādā Eiropas rallija čempionāta posmā vai citā čempionātā, kas visticamāk notiks Spānijā.

Jāpiebilst, nedēļas nogale komandai bijusi panākumiem bagāta, jo arī ASRT komandas pilots Sīms Plangi rallija sacensības "Tallinna 2014" ieguva 1. vietu.

Izmantotie resursi:
ASRT | Building cars for the rally, rent and sale

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 09:41, pirms 10 gadiem
Turies, Mārci! Tu esi labākais! Saldus rullē! Un Nīca rullē!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 12:06, pirms 10 gadiem
Pa smuko! Lai veicas arī turpmāk.
Žēl tikai ka nav iespēja braukt visos posmos.