Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nevils uzvar Akropoles rallijā, visu pjedestālu aizņemot "Hyundai" komandai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nevils uzvar Akropoles rallijā, visu pjedestālu aizņemot "Hyundai" komandai
Tjerī Nevils. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Beļģijas pilots Tjerī Nevils svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas desmitajā posmā Akropoles rallijā, kurā visu goda pjedestālu aizņēma viņa pārstāvētā "Hyundai Shell Mobis" komanda.

Nevils par līderi kļuva sestdien, kad izstājās titulētais francūzis Sebastjans Lēbs ("M-Sport Ford"), kurš šajā sezonā piedalās tikai atsevišķos posmos.

Otro vietu izcīnīja igaunis Ots Tenaks, kurš savam komandas biedram summā zaudēja 15 sekundes, bet gandrīz divas minūtes atpalika spānis Dani Sordo. "Hyundai" pie visa goda pjedestāla tika pirmo reizi vēsturē.

Sezonas līderis, divkārtējais Latvijas čempions Kalle Rovanpere no Somijas ("Toyota Gazoo") sestdienas otrajā ātrumposmā ar spēkrata aizmuguri trāpīja pa koku un sabojāja auto, kas liedza cīnīties par augstvērtīgu vietu rallijā. Tiesa, noslēdzošajā ātrumposmā viņš piekāpās tikai Tenakam un ieguva papildu punktus kopvērtējumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit no 13 posmiem līderis ir Rovanpere, kurš iekrājis 207 punktus. Otrajā vietā ar 154 punktiem atrodas Tenaks, bet trešais ar 131 punktu ir Nevils. Pērn savu astoto WRC titulu karjerā izcīnīja francūzis Sebastjans Ožjē.