Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Folkreisa sezona turpināsies Vecpils trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Folkreisa sezona turpināsies Vecpils trasē
Foto: Maximum attack Photo

Pēc divu nedēļu ilgas Latvijas krosa dzīves Eiropas čempionāta gaisotnē atgriežamies nacionālajā līmenī – sestdien Vecpils autotrasē turpināsies Folkreisa un Krosa komisijas kausa sezona.

Līdz trešdienai turpinās pieteikšanās sezonas trešajam posmam, otrdienas pusdienlaikā visās trīs ieskaitēs – Folkreisā, Folkreiss 4WD un autokrosa Krosa komisijas kausā – kopumā pieteikti gandrīz astoņi desmiti dalībnieku.

Pēc diviem posmiem visās ieskaitēs kopvērtējuma situācija ir intriģējoša un pozitīvi haotiska. Tas, ka pamatklases vērtējumā Ivo Gabrāns cenšas atņemt sezonai intrigu, uzvarot pirmajos divos posmos, tiek kompensēts ar neprognozējamiem rezultātiem aiz līdera muguras. Ja Gabrānam jau 40 punktu, tad viņa sekotājam, strauji progresējušam Aigaram Avsjukovam vien 21 punkts. Respektīvi, visi pārējie 85 līdz šim startējušie dalībnieki joprojām matemātiski ir viena posma maksimālo punktu robežās. Divas sacīkstes aiz muguras, bet nav mazāko aizdomu, kurš vēl varētu tikt kopvērtējuma trijniekā sezonas beigās.

Līdz ar pēdējos gados neuzvaramā Lenarda Patrika Lepša demisiju pamatīgi iegriezies arī Junioru kauss: pašlaik pa 32 punktiem ir sezonas sensācijai Gustavam Zuģickim un progresējušajam Artim Dzelzkalējam, 28 punkti ir galvenajam favorītam pirms sezonas Laurim Januškam, seko vēl viens šā gada atklājums Klāvs Līviņš (24), bet Henriks Dovguško, Markuss Riņķis, Gabriella Štelmahere, Amanda Zelmene un Kārlis Bikavs visi sacīnījuši 21 punktu – kopvērtējums izcili blīvs!

Dāmu kausā pašlaik statistiski divas izteiktas līderes – Alise Līga Grāmatiņa un Lelde Šuma, jo abas guvušas pirmās divas vietas gan Smiltenē, gan Aizkrauklē. Tomēr viņu pārsvars varētu būt mānīgs. Alise ar katru vasaras un ziemas sezonu kļūst arvien pārliecinošāka un tik tiešām uzskatāma par galveno favorīti. Taču par tālākajām vietām stāsts varētu nebūt tik vienkāršs – Lelde ir ātra, bet tik pat ātra ir arī Linda Rotberga, tehnikas problēmu nomocītā Baiba Beržuka, labu ātrumu ieguvusi Dace Rozenštama, progresē Anželika Lazovska, Ieva Pīlādze, Karlīna Karlsone… Sezonas laikā klases scenārijs var krietni mainīties.

Pašlaik lielu intrigu sarūpē arī Folkreiss 4WD klase, kurā pirmie posmi sarūpējuši ļoti raibus rezultātus. Dzintars Filipsons līdz šim guvis augstāko un stabilāko rezultātu kombināciju (viena uzvara, viena otrā vieta), taču šie rezultāti nākuši nežēlīgās cīņās un dramatiskās apstākļu sakritībās. Klasē šobrīd nosaukt vienu izteiktu galveno favorītu vienkārši nevar.

Debitantu kausā pašlaik trijniekā turas visi tie trīs braucēji, kuri Folkreisā debitēja Ziemas kausā – Igors Paramonovs, Gabriella Štelmahere un Pēteris Aluki. Taču viņiem būs smagi jāstrādā, lai noturētu ziemas handikapu. Statistika – pirmajos divos vasaras posmos viens no ziemas braucējiem nav guvis vietu trijniekā Debitantu kausa turpinājumā! Toties pie pirmajām uzvarām tikuši Artis Dēklavs un Gustavs Zuģickis.

Folkreisa komandu kausā abos posmos pirmās divas vietas guvušas tās pašas komandas: uzvaras Ivo un Mika Gabrānu, Kalvja Buģa Kavita V Racing vienībai, bet abas reizes otrie bijuši SK Volvozari braucēji – Mareks Aseriņš, Gatis Ģērmanis un Jānis Bogdasarovs. Vienīgi Kavita V panākumi nākuši ar palielu punktu skaitu, līdz ar to veidojas līdervienības pārsvars arī pār otro vietu. Trešajā vietā šobrīd Grāmatiņas, Raita Stukļa un Ričarda Sniedzes MK Racing komanda – šai vienībai sezona sākusies nepieredzēti labi.

Atgriežoties pie Folkreiss 4WD klases – pirms Vecpils sacīkstes tiks publiskota šīs ieskaites kārtējā iekšējā rotaļa. Pērn tā bija Dārza Tehnikas balvas izspēle Play Off režīmā, šoreiz cita formāta aktivitāte. Ziņosim!

Arī Krosa komisijas kausa izcīņa autokrosa mašīnu braucējiem veidojas neprognozējama, jo arī šajā ieskaitē favorītu ir daudz. Šķiet, ar katru sezonu klases favorītu pulks paliek plašāks. Darbojas sistēma, ka kopvērtējuma uzvarētājs nākamajā gadā šajā ieskaitē startēt nedrīkst, līdz ar to stiprinieki – kā brāļi Mairis un Sandris Viguļi, Vladislavs Kozlovskis – atbrīvo ceļu jaunām zvaigznēm. To jūtot, palielinās iekšējā konkurence Krosa komisijas kausa sezonā.

Pirmajos posmos gan ļoti pārliecinoši startējis Toms Freimanis, uzvarot abos posmos. Otrais abas reizes bija Arnis Kalniņš, kuram, šķiet, kausus par otro vietu var atdot arī par visiem nākamajiem posmiem: ļoti stabili rādītāji jau pāris sezonas… Taču pie favorītiem, sevišķi Kurzemes posmos, jāpieskaita Andis Dreimanis, ātrs būs Mārtiņš Meļķis…

Sacīkste notiks sestdien, turklāt pēdējā brīdī mainīts trases braukšanas virziens – Folkreisa braucēji pēc neliela pārtraukuma varēs startēt Latvijas čempionāta virzienā. Starp citu, šis var kalpot LČ braucējiem kā treniņu posms, atliek tik dabūt Folkreisa auto…

Izmantotie resursi:
Autocross.lv