Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs pazaudē divas stundas, lietuviešu ekipāža jau 11. vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs pazaudē divas stundas, lietuviešu ekipāža jau 11. vietā
Benedikts Vanags. Foto: Facebook.com/BenediktasVanagas

Pēc vienas atpūtas dienas Saūda Arābijā svētdien atsākās Dakaras rallija sacensības, kurās septītajā posmā automobiļu klasē uzvaru guva Jazīds El-Radži, vadību kopvērtējumā saglabājis Stefans Petransels, kamēr lietuvietis Benedikts Vanags pacēlies jau uz 11. pozīciju.

Šobrīd sacensības ir jau otrajā pusē, sestdien sportistiem bija atpūtas diena, un tagad jāveic pats grūtākais uzdevums – maratonposms, kas notiek divu dienu garumā, bet naktī starp septīto un astoto posmu nav atļauta tehniskā palīdzība. Šodien tika veikts 453 km garš ātrumposms starp Hailu un Sakaki.

Posma lielāko daļu līderis bija Stefans Petransels (“X-raid Mini”), bet piekares defekts nozīmēja zaudētu laiku, kā rezultātā vadībā izvirzījās un uzvaru guva Jazīds El-Radži (“Overdrive Toyota”). Vietējam sportistam tā ir pirmā uzvara kādā no ātrumposmiem Dakaras rallijā. Petransels gan zaudēja tikai 48 sekundes, bet nākamās divas vietas ieņēma Karloss Sainss (“X-raid Mini”) un Nāsirs El-Atija (“Toyota”), kuri arī atpalika nedaudz.

Kopvērtējuma galvgalī situācija nav daudz mainījusies – Petranselam nepilnu astoņu minūšu pārsvars pār El-Atiju, kamēr Sainss ir stabili trešais, no līdera atpaliekot 41 minūti.

Vēl viena neveiksme Sebastjēnam Lēbam (“BRX Hunter”), kurš apstājās tuksnesī 30 kilometrus pirms finiša ar salauztu gultni. Šajā dienā pazaudētas gandrīz divas stundas, taču jau pirms tam ekipāža bija tālu aiz līderiem sestajā posmā piedzīvoto piekares problēmu dēļ.

Lielisku sniegumu demonstrēt turpina Benedikts Vanags no “Toyota Gazoo Racing Baltics” vienības. Lietuvietis šajā posmā bija 17. ātrākais un 39 minūtes zaudēja El-Radži, bet kopvērtējumā no 12. pozīcijas pacēlies jau uz 11. vietu.

“Kamaz” komanda atkal dominēja smago auto klasē, trijām tās ekipāžām ieņemot pirmās pozīcijas. Jau sesto reizi septiņos posmos ātrākais bija Dmitrijs Sotņikovs, kuram trīs minūtes pazaudēja Ajrats Mardījevs, bet astoņas – Antons Šibalovs. Kopvērtējumā Sotņikovam nepilnu 46 minūšu pārsvars pār Šibalovu, kamēr jau vairāk par stundu atpaliek Mardījevs.

Atkal jauns līderis motociklu ieskaitē. Tur šodien uzvaru izcīnīja Rikijs Brabeks (“Honda”), kamēr otrais ātrākais bija viņa komandas biedrs Hosē Ignacio Korneho, kurš tagad nokļuvis vadībā kopvērtējumā. Tobijs Praiss (KTM) no viņa atpaliek nieka sekundi, un šajā klasē cīņa par uzvaru ļoti saspringta – pirmie seši sportisti aizvien iekļaujas aptuveni desmit minūšu robežās. Tikmēr lietuvietis Arūns Gelažninks savā kategorijā ieņēma otro vietu un arī kopvērtējumā aizvien otrais, piecas minūtes aiz līdera Mauricio Gerini. Gelažninks pārstāv “Original by Motul” klasi, kurā sportisti startē bez tehniskās palīdzības.

Dakaras rallija kopvērtējums pēc 7. posma

Automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Stefans PetranselsMini26hr36m50s
2.Nāsirs El-AtijaToyota7m53s
3.Karloss SainssMini41m06s
4.Jakubs PržigonskisToyota1hr22m48s
5.Nani RomaBRX1hr59m00s

Smagie automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Dmitrijs SotņikovsKamaz29hr12m10s
2.Antons šibalovsKamaz45m56s
3.Ajrats MardījevsKamaz1hr05m06s
4.Alešs LopraissPraga12hr1m47s
5.Martins MaciksIveco14hr2m01s

Motocikli:

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Hosē Ignasio KornehoHonda28hr51m31s
2.Tobijs PraissKTM1s
3.Sems SanderlendsKTM2m11s
4.Havjērs de SultrēHusqvarna2m34s
5.Kevins BenavidessHonda7m29s

Visi rezultāti: https://www.dakar.com/en/rankings

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-01-11 10:15, pirms 3 gadiem
Es teiktu, ka viss rallijreids ir jātaisa pēc koncepta - bez tehniskās palīdzības. Kas autiņā līdzi, ar to brauc līdz galam. Ja motocikli tā var, tad auto arī. Lai rūpnīcas noskaidro, kurš taisa izturīgākās tehnikas.