Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē kļūst par līderi WRC sezonas noslēdzošā posma ievadā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē kļūst par līderi WRC sezonas noslēdzošā posma ievadā
Sebastjēns Ožjē. Foto: Toyota Gazoo Racing

Ar pirmo ātrumposmu šorīt Japānā startēja pasaules rallija čempionāta sezonas noslēdzošais posms. Par sākotnējo līderi kļuvis Sebastjēns Ožjē no “Toyota” komandas.

“Rally Japan” galvenie notikumi norisināsies nākamajās trīs dienās. Kopumā dalībniekiem jāveic 19 ātrumposmi pa Japānas asfalta ceļiem, kopējai distancei sastādot 283 kilometrus.

Pēdējo reizi WRC posms Japānā notika 2010. gadā un toreiz tas risinājās uz grants seguma. “Rally Japan” atgriešanās kalendārā bija plānota jau iepriekšējos divos gados, bet toreiz “Covid-19” dēļ sacensības tika atceltas. Tā kā šogad rallijā būs jābrauc pa līdz šim sportistiem neiepazītiem ceļiem, daudzi prognozē, ka šis kļūs par sezonas grūtāko asfalta posmu.

Rallijs startējis ar 2.75 km garo iesildīšanās ātrumposmu “Kuragaire Park”, kurā astoņkārtējam WRC čempionam Sebastjēnam Ožjē tikai ar 0.1 sekundes pārsvaru izdevās uzveikt Kreigu Brīnu. Mazāk par sekundi atpalika arī trešās vietas ieguvējs Ots Tanaks, kā arī Tjerī Noivils un šīs sezonas jau kronētais pasaules čempions Kalle Rovanpera.

Lielākā intriga šobrīd par to, kurš uzvarēs “WRC2 Open” klases kopvērtējumā. Lai gan līderis ir pērnās sezonas čempions Andreass Mikelsens, viņš noteikto posmu skaitu jau aizvadījis un Japānā uz starta nav izgājis. Tikai piecus punktus zaudēja Emils Lindholms un Kajetans Kajetanovičs.

Pēc pirmā ātrumposma Lindholms ir klases līderis, dalot pirmo pozīciju ar Sami Pajari, bet Kajetanovičs ir trešais, šobrīd atpaliekot 2.8 sekundes.

Debiju pasaules rallija čempionātā piedzīvojis kādreizējais “Formula 1” pilots Heiki Kovalainens, kurš jau kādu laiku ar panākumiem startē Japānas rallija čempionātā. Šobrīd viņš piektais “WRC2 Open” ieskaitē.

Rezultāti pēc 1. ātrumposma:

Izmantotie resursi:
4rati.lv