Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē pārliecinoši triumfē Zviedrijas WRC rallijā

Ožjē pārliecinoši triumfē Zviedrijas WRC rallijā
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Par Zviedrijas WRC rallija uzvarētāju šodien tika kronēts franču rallija braucējs Sebastjēns Ožjē, kurš VW rallija komandai nodrošināja pirmo uzvaru WRC karjerā.

Pirms izšķirošās dienas Ožjē Lēbu apsteidza par gandrīz 27 sekundēm, taču izšķirošajā dienā sportistiem bija jāveic vēl gandrīz 100 kilometri. Sākumā ātrs bija Lēbs, kurš nedaudz atguva laiku, taču joprojām Ožjē pārsvars bija pietiekami komfortabls.

20. dopā kļūdu pieļāva pirms tam ātri braucošais Jevgēņijs Novikovs, kurš kādā līkumā iebrauca par ātru un uzmeta kūleni. Pēc desmit minūtēm sportists spēja atgriezties trasē, taču kopvērtējumā viņš no piektās vietas atkrita uz devīto pozīciju.

21. posma nelielu kļūdu pieļāva Lēbs, kurš trāpīja kupenā. Līdz ar to pirms izšķirošā posma Ožjē savu tautieti Lēbu apsteidza jau par 35 sekundēm. Pēdējais bija Power Stage ātrumposms, kurā trīs ātrākie varēja nopelnīt papildus punktus.

Šajā nepilnus 20 kilometrus garajā posmā ātrākais bija Ožjē, kurš arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrais palika Lēbs, bet trešais Ostbergs, kurš aiz sevis noturēja Jari Mati Latvalu.

Zviedrijas rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.S.OžjēVolkswagen Polo R WRC3:11:41.9
2.S.LēbsCitroën DS3 WRC+41.8
3.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+1:24.5
4.J.M.LatvalaVolkswagen Polo R WRC+1:30.6
5.T.NoivilsFord Fiesta RS WRC+5:06.4
6.J.HanninensFord Fiesta RS WRC+5:43.1
7.M.ProkopsFord Fiesta RS WRC+11:25.4
8.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC+11:52.7
9.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+13:04.7
10.Y.Al-RadžiFord Fiesta S2000+16:27.0

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +1 [+] [-]

, 2013-02-10 18:23, pirms 11 gadiem
nu šis i baigais pārsteigums par Ožjē! Izskatās,ka WV ir tā gatavojušies gada laikā , ka pārāk labi sagatavojušies debijas sezonai. Pašas komandas gan saka ka sezona sākas Portugālē,bet pagaidām Ožjē ir liels petendents uz titulu šogad. Nu ceru,ka tā nebūs, ka turpmākos gadus valdīs Ožjē&WV, bet skatoties pirmos divos posmus un atceroties 2011 kad Ožjē bija vienīgais kas turēja līdzi Lēbam,nav iemesla domāt ka tā nebūs! Izskatās,ka Hirvo netur uzlikto spriedzi no Citroen būt par komandas līderi,nāks grants ralliji,gan jau cīnīsies ar WV,komandas līderis viņsš ir bijis Fordā,bet tas bija savādāk,jo bija jāpārspēj Lēbs, nevis jābūt viņa vietā! 2010 arī viņam bija traki neveiksmīgs. Sordo vienīgi varēs cīnīties Vācijā un savās mājās par savu pirmo uzvaru. Domāju, ka Ostbergs būs tas kas šogad kāps regulāri uz piedestāla zemākajiem pakāpieniem,iepriekšējā gadā viņam bija sešas ceturtās vietas(mūžīgais ceturtais tāpat kā T.Dukurs )! Nu labi,vēl jau tikai divi posmi, bet izskatās nomācošs WV pārsvars,ņemot vērā viņu resursus. Un vēl tas ka Ožjē Zviedrijā nekad nav īpaši labi gājis.

     [+] [-]

, 2013-02-10 20:13, pirms 11 gadiem
anguss rakstīja: nu šis i baigais pārsteigums par Ožjē! Izskatās,ka WV ir tā gatavojušies gada laikā , ka pārāk labi sagatavojušies debijas sezonai. Pašas komandas gan saka ka sezona sākas Portugālē,bet pagaidām Ožjē ir liels petendents uz titulu šogad. Nu ceru,ka tā nebūs, ka turpmākos gadus valdīs Ožjē&WV, bet skatoties pirmos divos posmus un atceroties 2011 kad Ožjē bija vienīgais kas turēja līdzi Lēbam,nav iemesla domāt ka tā nebūs! Izskatās,ka Hirvo netur uzlikto spriedzi no Citroen būt par komandas līderi,nāks grants ralliji,gan jau cīnīsies ar WV,komandas līderis viņsš ir bijis Fordā,bet tas bija savādāk,jo bija jāpārspēj Lēbs, nevis jābūt viņa vietā! 2010 arī viņam bija traki neveiksmīgs. Sordo vienīgi varēs cīnīties Vācijā un savās mājās par savu pirmo uzvaru. Domāju, ka Ostbergs būs tas kas šogad kāps regulāri uz piedestāla zemākajiem pakāpieniem,iepriekšējā gadā viņam bija sešas ceturtās vietas(mūžīgais ceturtais tāpat kā T.Dukurs )! Nu labi,vēl jau tikai divi posmi, bet izskatās nomācošs WV pārsvars,ņemot vērā viņu resursus. Un vēl tas ka Ožjē Zviedrijā nekad nav īpaši labi gājis.
VW gatavojas divus gadus, pagājušo gadu jau bija tikai auto testi!!!

     [+] [-]

, 2013-02-10 21:12, pirms 11 gadiem
Bet nu tik un tā - atmērīt Lēbam tik daudz ir jāmāk
Ok, var jau teikt, kas būtu, ja Lēbam būtu labāka starta pozīcija, bet nu nebija jau arī šī starta pozīcija 1. dienā tik slikta
Un, protams, vajadzēja būt ātrākam kvalifikācijā