Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu rallija komandas pilots Grjazins pēdējā ātrumposmā nenosargā 3.vietu

Latviešu rallija komandas pilots Grjazins pēdējā ātrumposmā nenosargā 3.vietu
Nikolajs Grjazins
Foto: Gregory Lenormand / DPPI

Sestdien Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrajā posma "Circuit of Ireland Rally 2016" uzvaru svinēja mājinieks Kreigs Brīns. Lielisku ātrumu demonstrēja latviešu komandas "Sports Racing Technologies" pilots Nikolajs Grjazins, kurš "ERC Junior" ieskaitē finišēja ceturtajā vietā.

Pēc pirmās dienas sacensību vadībā atradās mājinieks Kreigs Brīns ("Citroen DS3 R5"), kurš šajā posmā uzvarēja pirms gada. Sešu ātrumposmu laikā viņš tuvāko sekotāju Kajetanu Kajetanoviču ("Ford Fiesta R5"), 2015. gada ERC čempionu, apsteidza par 25 sekundēm, par spīti saslīdēšanai pēdējā ātrumposmā. Trešo vietu ieņēma Aleisters Fišers ("Ford Fiesta R5"), kurš no Kajetanoviča atpalika tikai 2.5 sekundes. Tikmēr "ERC Junior" ieskaitē trešais bija Grjazins.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Pēc otrās dienas četriem posmiem Brīns joprojām bija līderis, kurš Kajetanoviču apsteidza par 10,4 sekundēm. Tikmēr "ERC Junior" ieskaitē trešo vietu saglabāja Grjazins, lai arī pēc Marijana Grībela neveiksmes (līderis pārsita riteni), Grjazins vienu brīdi bija otrais, kamēr Grībels atkrita uz ceturto vietu.

Izšķirošajos četros ātrumposmos Brīns spēja nosargāt savu pārsvaru un otro gadu pēc kārtas izcīnīja uzvaru savā mājas rallijā. Otrais finišēja Kajetanovičs, kurš tagad pēc krievu pilota Alekseja Lukjaņuka neveiksmes (testos piedzīvoja avāriju un rallijā nestartēja), kļuvis par ERČ rallija čempionāta līderi. Trešajā vietā ierindojās Aleisters Fišers. Ne tik ātrs šajos ceļos bija SRT komandas pilots Rauls Jēts, kuram 25.vieta.

Tikmēr ERC Junioru ieskaitē pēc servisa parka pirmo vietu spēja nosargāt Lukažs Pieniazeks, kurš kļuva par pirmā "ERC Junior" posma uzvarētāju. Otrais palika Kriss Ingrams, bet trešo vietu pēdējā posmā izrāva Grībels, kurš pirms izšķirošā posma Grjazinam zaudēja tikai 0,5 sekundes, taču lielisks pēdējais ātrumposms ļāva viņam no ceturtās vietas pakāpties uz trešo pozīciju.

Nākamais ERC posms no 6.-8.maijam notiks Grieķijā.

"Circuit of Ireland" rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Breen CraigCitroën DS3 R51:54:16.2
2.Kajetanowicz KajetanFord Fiesta R5+10.6
3.Fisher AlastairFord Fiesta R5+56.3
4.Moffett JoshFord Fiesta R5+1:39.9
5.Greer JonathanCitroën DS3 R5+2:06.9
6.Bogie DavidŠkoda Fabia R5+2:55.5
7.Wright StephenFord Fiesta R5+4:36.0
8.Cave TomFord Fiesta R5+4:51.0

"Circuit of Ireland" rallija rezultāti ERC Junioru klasē

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Pieniążek ŁukaszOpel Adam R22:04:34.7
2.Ingram ChrisOpel Adam R2+11.5
3.Griebel MarijanOpel Adam R2+16.5
4.Gryazin NikolayPeugeot 208 VTi R2+28.9
5.Brož DominikFord Fiesta R2+14:02.1

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship