Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Žalas/Mālnieka ekipāža ceturto gadu pēc kārtas triumfē Žemaitijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Žalas/Mālnieka ekipāža ceturto gadu pēc kārtas triumfē Žemaitijas rallijā
Vaidots Žala un Andris Mālnieks. Foto: Facebook.com/AgrorodeoDakar

Ar lietuviešu pilota Vaidota Žalas un latviešu stūrmaņa Andra Mālnieka pārliecinošu uzvaru sestdien Ķelmē noslēdzās Žemaitijas rallijs. Lietuvas un Polijas rallija čempionātu pirmajā posmā dalībnieku sastāvs bija spožs, taču uzvarētāju ekipāža ceturto gadu pēc kārtas bija nepārspējama.

Rallijs iesākās piektdienas vakarā, kad Ķelmē tika aizvadīts pilsētas ātrumposms uz asfalta seguma, kurā ar “Škoda Fabia R5” startējošie “Agrorodeo” komandas sportisti Žala un Mālnieks bija vien sestie. Tobrīd vadību pārņēma polis Gžegoržs Gžibs (“Škoda Fabia Rally2 evo”), bet sestdienas pirmajā grants ātrumposmā Žala/Mālnieks uzrādīja piekto rezultātu, kamēr uzvarēja un vadību sacensībās pārņēma lietuvietis Dominiks Butvils (“Škoda Fabia R5”).

Pēc tam Žalas pilotētā ekipāža kļuva neapturama. Sacensību trešajā dopā tā uzvarēja un izvirzījās kopvērtējuma līderpozīcijā, bet turpinajumā bija ātrākā vēl deviņos no desmit ātrumposmiem, tikai vienā paliekot trešajā pozīcijā. Tuvākais sekotājs Martins Samsons (“Ford Fiesta N5”), kurš uz otro vietu pacēlās pēc astotā dopa, finišā viņiem zaudēja 30 sekundes, kamēr trešās vietas ieguvējs Vlads Jurkevičs (“Škoda Fabia Rally2 evo”) – 42 sekundes.

“Iepriekšējos divus gadus finišējām ar pusotras vai pat divu minūšu rezervi, kas nozīmē, ka pat, ja pieļāvām kļūdu, pietika laika, lai to izlabotu,” pēc finiša sacīja uzvarētājs Vaidots Žala. “Šogad tā vairs nebija, un pat neliela kļūda varēja likt zaudēt pozīciju. To sapratu jau sestdienas rītā, kad pirmajā ātrumposmā mēģināju braukt mazliet piesardzīgi, bet redzēju, ka konkurenti negatavojas izklaides braucienam. Sacensību atlikušajā daļā centos braukt agresīvi un precīzi.”

Žalam uzvara LARČ2 klasē, bet Samsons ieguvis pirmo vietu LARČ1 ieskaitē. Pārējās klasēs Lietuvas rallija čempionāta vērtējumā Žemaitijas rallijā uzvarēja Pauļus Benjušis (“Mitsubishi Lancer Evo IX”, LARČ3), Justs Simaška (“Ford Fiesta Rally4”, LARČ4), Vitauts Šveds (“Mitsubishi Lancer Evo IX”, LARČ5), Justs Tamašausks (“BMW M3 E46 Compact”, LARČ6), Deivids Gezevičs (“Honda Civic Type-R EP3”, LARČ7), Audronis Gulbins (“Honda Civic Type-R FN2”) un Marjus Vegele (“BMW 325 Ti Compact”).

Vaidota Žalas un Andra Mālnieka ekipāžai Žemaitijas rallijā šī ir jau ceturtā uzvara pēc kārtas, bet Mālnieks savā stūrmaņa karjerā šajās sacīkstēs triumfējis pat piecas reizes, vienu no tām kopā ar Jāni Vorobjovu.

27. vietā absolūtajā ieskaitē ralliju noslēdza Dmitrijs Feofanovs un Nomunds Kokins, kuri ar “Suzuki Swift R4LLY S” automašīnu aizvadīja tikai otrās sacensības. Tikmēr Vitalijs Plastinins un Artūrs Šimins (“Peugeot 208 N5”) ātrumkārbas problēmu dēļ izstājās 12. ātrumposmā.

Tāpat kā Otepē ziemas rallijā, avāriju piedzīvoja bijušais pasaules un Eiropas rallija čempionātu dalībnieks Jaroslavs Koltuns (“Ford Fiesta Rally2”), bet sākotnējais līderis Gžibs daudz laika pazaudēja 12. dopā, kas viņam liedza iespēju turpināt cīņu par pirmo desmitnieku. Izstāšanos piedzīvoja vairāk par 20 ekipāžām.

Žemaitijas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Vaidots ŽalaŠkoda Fabia R553:38.2
2.Martins SamsonsFord Fiesta N5+30.7
3.Vlads JurkevičsŠkoda Fabia Rally2 evo+42.4
4.Dominiks ButvilsŠkoda Fabia R5+58.3
5.Mikolajs MarčiksŠkoda Fabia Rally2 evo+1:04.5
6.Adrians ČviečuksŠkoda Fabia Rally2 evo+1:16.0
7.Valērijs GorbansMini John Cooper Works WRC+1:35.9
8.Eriks CaissFord Fiesta Rally2+1:37.5
9.Vojčehs KukalaŠkoda Fabia Rally2 evo+1:38.4
10.Kelams DivainsFord Fiesta Rally2+1:53.1

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-06-07 15:39, pirms 3 gadiem
Startēja 104 ekipāžas! Tikmēr Latvijā turpinās kovidafēra...