Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks atzīst, ka pēc iekrišanas ezerā cīnījies par dzīvību

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks atzīst, ka pēc iekrišanas ezerā cīnījies par dzīvību
Tanaka avārija Meksikas rallijā

Igauņu autosportists Ots Tanaks atklājis, ko nācies pārdzīvot pēc piektdien Meksikas rallijā piedzīvotās avārijas, kad viņa pilotētais WRC auto nenoturējās uz ceļa un ielidoja ezerā.

"Kad atrodies ezerā, tuvu robežai ar nāvi, cīnies par dzīvību un šajā cīņā uzvari, tā ir fantastiska sajūta," stāsta Tanaks. "Es atsprādzēju drošības jostas un tiklīdz atvēru auto durvis, salons piesmēlās pilns ar ūdeni. Pēc īsa brīža mašīna nogrima."

Sportisti uzreiz pēc mašīnas nogrimšanas izkļuva no salona, tomēr viss nebija tik vienkārši kā varētu domāt.

"Kad biju izkļuvis ārā, kļuva diezgan bailīgi," neslēpj Tanaks. "Rācijas vads joprojām bija savienots, bija jūtam spriegums un bija grūti to atvienot. Tā bija sūdīga sajūta, bet tomēr man pietika spēka, lai to atvienotu. Tikai dažas sekundes pēc tam mašīna jau bija zem ūdens."

Aprēķināts, ka rallija mašīna nogrima 25 sekunžu laikā, tomēr tajā brīdī sportistiem neesot bijis laika aptvert notiekošo.

"Tobrīd mani neinteresēja tas, cik grūti tas ir, jo man bija jātiek ārā," stāsta igaunis. "Tā tiešām bija cīņa uz robežas. Mēs bijām vieni. Redzējām skatītājus, taču viņi atradās pārāk tālu, lai varētu palīdzēt. Kad sākām peldēt uz krastu, bija jānopeld kādi pieci vai seši metri. Ar ķiverēm to bija diezgan grūti izdarīt. Iepriekš nezināju, vai esmu labs peldētājs, tomēr izdzīvoju, tātad esmu."

Tanaks skaidro, ka īsi pirms avārijas mašīnai kaut kas salūzis un sportists pats tajā brīdī neveiksmīgi nobremzējis, noskrienot no ceļa.

Mašīna zem ūdens atradās desmit stundas, tomēr, kad tika nogādāta "M-Sport" komandas boksos, mehāniķiem to izdevās salabot.

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...

     [+] [-]

, 2015-03-07 19:40, pirms 10 gadiem
Nu aprakstīts jau, protams, dramatiski. Drāma uzburta nepajokam

Varēs tagad rakstīt grāmatu un taisīt filmu par šo asinis stindzinošo notikumu.
Slēpts komentārs: norins

  -3 [+] [-]

, 2015-03-07 20:45, pirms 10 gadiem
bildē pat var redzēt, ka jau viņiem abiem esot ārā, autiņam tikai motora pārsegs ir zem ūdens

  -1 [+] [-]

, 2015-03-07 21:11, pirms 10 gadiem
Ir redzēti video, kur rallija ekipāža uz jumta ieliekas ūdeņos - tas gan ir dramatiski!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-07 21:45, pirms 10 gadiem
kārtējais "slīkonis" ko notirgot trešajās pasaules valstīs

  +3 [+] [-]

, 2015-03-07 21:49, pirms 10 gadiem
Braucējiem perfekti paveicās, ka auto uz jumta ūdenī nepiezemējās+zibenīgi atsprādzējās un, kamēr vēl auto bija virs ūdens, paspēja durvis atvērt.Zem ūdens to nevarētu. Apkārt nebija neviena, kurš spētu iesaistīties glābšanā, džeki ir laimes krekliņā dzimuši.
Nožēlojami, ka sabiedrība ir degradējusies līdz tādam līmenim, ka, redzot nelaimes gadījumu, par svarīgāku uzskata to nofilmēt, ietvītot, nevis palīdzēt...

  -2 [+] [-]

, 2015-03-07 23:50, pirms 10 gadiem
pfffff,ok,ekshns bija,bet minusinus laikam durnji liek... auto isti vel apstajies nebija,ok bija,kad abi anti varoni jau leca ārā,o var uzburt sensāciju,varoņi!!!!