Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Roberts Vītols Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā izcīna 3.vietu klasē (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Roberts Vītols Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā izcīna 3.vietu klasē (+video)
Roberts Vītols. Foto: 5 Nations British Rallycross Championship

Lidenhilā sestdien noslēdzies Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta otrais posms, kurā Super 1600 klasē trešo vietu sasniedza Latvijas braucējs Roberts Vītols. Tiesa, cīņas gaita nebija tik viennozīmīga kā varēja likties.

Finālā Roberts guva trešo vietu, sešu apļu laikā līderim piekāpjoties par 5,9 sekundēm. Pirmās pozīcijas guva divi Eiropas vadošās Super 1600 klases komandas Volland Racing braucēji, taču nedaudz negaidītā secībā – Eiropas “gandrīz čempionu” Juriju Beļevski uzveica beļģu debitants Kobe Pauvelss, pārspējot krievu par 1,2 sekundēm.

Arī Vītolam bija sava iespēja pārsteigumam – pirmajā kvalifikācijā tieši Roberts bija ātrākais, aiz sevis atstājot visus konkurentus. Panākumu veidoja īpatnējais trases stāvoklis, kas ļāva paspēlēties ar riepu izvēli. Pēc pirmā brauciena panākuma Roberts skaidroja:

''Pirmajā braucienā es un Darens Skots startējām ar sausā laika riepām, bet abu Volland Audi brauca ar lietus riepām. Man izdevās izcelt startu, bet jau pirmajā pagriezienā pamatīgi izslīdēju, bija smagi jāstrādā, lai tiktu atpakaļ trasē – darba pilnas rokas! Kopumā trase riepām bija derīga, taču divos pagriezienos šausmīgi zaudējām Audi mašīnām, slīdēja kā uz ledus. Līdz ar to brauciena beigās mani noķēra Beļevskis. Pāris līkumus pirms brauciena beigām viņš mēģināja lēkt man garām, taču veiksmīgi nosedzu uzbrukumu un finišā pirmais.”

Tālāk, žūstošā trasē, Audi braucēji kļuva arvien ātrāki. Klases ietvaros (Super 1600 brauca kopā ar Supernational braucējiem) otrajā braucienā uzvarēja Beļevskis, Pauvelss otrais, bet Vītols ceturtais, piekāpjoties arī Skotam. Trešajā braucienā Pauvelss ar uzvaru deva mājienu, ka ir gatavs cīnīties arī par uzvaru. Beļevskis klasē otrais, Vītols trešais, bet Skots tūlīt aiz viņa.

Fināla rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Kope PAUWELSAudi A14:46.889
2.Yury BELEVSKIYAudi A14:48.070
3.Roberts VĪTOLSPeugeot 2064:52.771
4.Darren SCOTTCitroen C24:54.977

Vītola finālbrauciens:

Supercar klasē trīs kvalifikācijas braucienos ātrākais bija Liams Dorans (145), kuram sekoja Enzo Ide (130) un Džulijens Godfrejs (120). Dorans arī savā pusfinālā bija ātrākais, kas finālā ļāva startēt no pirmās starta rindas. Lai arī finālā starts Doranam neizdevās, turpinājumā kļūdu pieļāva pirmajā pozīcijā esošais Olivers Benets, kas vadībā ļāva izvirzīties Doranam. Turpinājumā britu sportists aizvadīja pārliecinošu braucienu, svinot uzvaru. Sestā vieta - britu rallijkrosa leģendai Petam Doranam

Supercar klases fināls:

Fināla rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Liam DORANAudi S14:22.569
2.Enzo IDEAudi S14:24.123
3.Mark DONNELLYCitroen DS34:29.152
4.Ollie O'DONOVANFord Fiesta4:31.888
5.Tristan OVENDENCitroen DS34:35.270
6.Pat DORANCitroen C44:43.049
7.Oliver BENNETTXite BMW Mini Cooper S4:56.754

Svētdien tiks aizvadīts trešais, noslēdzošais posms.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv