Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sardīnijas WRC posms iesākas ar Hirvonena uzvaru Kaljāri ielās

Juris Grīns
Juris Grīns

Sardīnijas WRC posms iesākas ar Hirvonena uzvaru Kaljāri ielās
Miko Hirvonens
Foto: AFP/Scanpix

"M-Sport" komandas braucējs Miko Hirvonens uzvarējis pasaules rallija čempionāta sestā posma pirmajā ātrumposmā Sardīnijā. Ceturtdien notika tikai viens ātrumposms, kas vakarā risinājās salas lielākās pilsētas Kaljāri ielās.

Pirmā diena (1 ātrumposms)

1.3 km garais ātrumposms Kaljāri pilsētas ielās norisinājās bez aizķeršanās. Hirvonenam tā veikšanai bija nepieciešama 1 minūte un 19.1 sekunde. Viņš atzina, ka ir apmierināts ar šobrīd ieņemto pozīciju.

Savulaik Hirvonens vienreiz Sardīnijas rallijā ir uzvarējis.

Uzrādot vienādus rezultātus, dalītā otrajā pozīcijā ierindojās Tjerī Noivils no "Hyundai" vienības, kā arī "Volkswagen" vadošais pilots Sebastjans Ožjē. Viņi pazaudēja Hirvonenam 0.2 sekundes. Tiesa, Ožjē nebūs viegli piektdienas ātrumposmos, jo kā WRC līderim viņam trasē nāksies doties pirmajam un attīrīt ceļu no liekās grants.

WRC2 klasē pagaidām visiem priekšā atrodas sezonas līderis Jurijs Protasovs. Igaunis Ots Tanaks pēc pirmā ātrumposma ir ceturtais, bet viņa tautietis Karls Krūda - septītais WRC2 ieskaitē.

Piektdienas plānā pasaules čempionāta dalībniekiem ir astoņi ātrumposmi, bet sestdien un svētdien tika aizvadīti vēl pa četriem.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc SS1

VietaBraucējsAutomašīnaLaiks
1.Mikko HirvonenFord Fiesta RS WRC1:19.1
2.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+0.2
=Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC+0.2
4.Juho HanninenHyundai Motorsport i20 WRC+1.2
5.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+1.7
=Kris MeekeCitroen DS3 WRC+1.7
7.Elfyn EvansFord Fiesta RS WRC+1.8
=Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+1.8
9.Henning SolbergFord Fiesta RS WRC+2.1
10.Mads OstbergCitroen DS3 WRC+2.6