Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks otrais starp junioriem pēc Igaunijas WRC otrās dienas, Tenaks drošs līderis

Ints Megnis
Ints Megnis

Sesks otrais starp junioriem pēc Igaunijas WRC otrās dienas, Tenaks drošs līderis
Mārtiņa Seska ekipāža Igaunijā. Foto: Martins Sesks Rally

Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža sestdien pakāpās uz otro vietu junioru ieskaitē (JWRC) pēc pasaules autorallija čempionāta Igaunijas posma otrās dienas. Tikmēr absolūtajā ieskaitē pretī panākumam dodas mājinieku zvaigznes Ota Tenaka ekipāža.

Vēsturē pirmais WRC posms Baltijā sākās piektdien ar speciālo ātrumposmu, bet sestdien tika veiksi desmit dopi. Sesks sestdien bija labākais vienā ātrumposmā JWRC klasē un pašlaik par 11,2 sekundēm atpaliek no mājinieka Roberta Virvesa ekipāžas.

Savukārt kopējā ieskaitē viņš ir 34. pozīcijā starp 55 ekipāžām.

Absolūtajā vērtējumā pēc pirmās dienas līderis bija soms Esapeka Lapi, bet sestdienas ievadā pirmo dopu pārsteidzoši uzvarēja kādreizējais Latvijas čempions Kalle Rovenpere, kurš pārņēma vadību. Tiesa, jau nākamajā ātrumposmā jaunais soms pārsita riepu. Tāpat neveiksmes piedzīvoja arī vairāki citi spēcīgi braucēji un šobrīd kopvērtējuma līderis Tenaks par 11,7 sekundēm apsteidz britu Kreigu Brīnu, kamēr trešais ir titulētais francūzis Sebastjēns Ožjē, kurš atpaliek gandrīz pusminūti.

Pirmais WRC etaps pēc Covid-19 pandēmijas noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadīti vēl seši ātrumposmi. Pirms tam pagājušajā ziemā tika paspēts aizvadīt trīs WRC posmus. Tikmēr juniori trasē devušies otro reizi šosezon, pirmajā no tiem Seskam paliekot otrajam.