Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

J.Baumanis: "Meklējam naudu, lai PČ brauktu arī turpmāk, iespējama dalība elektro klasē"

Ints Megnis
Ints Megnis

J.Baumanis: "Meklējam naudu, lai PČ brauktu arī turpmāk, iespējama dalība elektro klasē"
Jānis Baumanis
Foto: RA Events / Ronalds Sirba

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis meklē finansējumu, lai brauktu pasaules čempionātā arī turpmāk, kaut sacensties ar rūpnīcas komandām paliek arvien grūtāk, tomēr viņš neizslēdz iespēju, ka nākotnē varētu braukt elektromašīnu klasē.

Ceturtdien tika paziņots, ka nākamnedēļ gaidāmajā pasaules čempionāta posmā Rīgā Latviju pārstāvēs četri sportisti. Prestižākajā pasaules čempionāta "SuperCar" klasē gan brauks vienīgi Jānis Baumanis, kurš jau visu sezonu ir vienīgais latvietis tajā. Eiropas čempionātā priekšpiedziņas "Super1600" klasē braukskopvērtējuma līderis Artis Baumanis, kā arī Arnis Odiņš, kurš Latvijas posmā piedalījās arī pagājušogad. Savukārt Eiropas čempionāta "SuperCar" uz starta stāsies arī Reinis Nitišs un centīsies savu skatītāju priekšā nodrošināt čempiona titulu.

"Lai tiktu uz starta, jau februārī jāpiesakās. Priekšroka ir regulārajiem braucējiem un kvota var tikt aizpildīta," trešdien preses konferencē izteicās Arnis Odiņš, kurš tikai šajā dienā uzzinājis, ka viņa cerības braukt Rīgas posmā ir realizējušās. ""Vienmēr ir cerība braukt visu sezonu, bet visu izsaka budžets. Centīsimies to izdarīt nākamgad."

"Beidzot visas mūsu komandas mašīnas ir pieciniekā, viens otru atbalstām, mācamies no kļūdām. Ja ir vairāk braucēju komandā, varam atrast kļūdas un paši pilnveidoties. Francijā aizņēmām visu pjedestālu, uzdevums tika izpildīts," teica Artis Baumanis, kurš ir "Super1600" klases līderis.

"Šosezon beidzot ir iespēja cīnīties par uzvaru, par kopvērtējuma līderpozīciju," saka šosezon soli atpakaļ spērušais Reinis Nitišs. "Eiropas čempionātā pats jūtos daudz vieglāk un brīvāk, zinot, ka mašīnas ir līdzvērtīgākas, jo vēl gandrīz nemaz nav iesaistītas rūpnīcas. Galva ir brīvāka, ir vairāk smaida, daru visu, lai izcīnītu augstāko rezultātu. Šis gads noteikti sagādā vairāk prieka nekā iepriekšējie divi."

"Mašīnas kopumā ar neko neatšķiras no pasaules čempionāta, es ar savu mašīnu varētu braukt jebkurā pasaules čempionāta posmā, vienīgi cits jautājums cik būtu konkurētspējīgs klasē, kurā ir rūpnīcas komandas," stāsta Nitišs, atklājot, ka arī viņa sīvākais konkurents kopvērtējumā Sirils Raimons šosezon saņem "Peugeot" rūpnīcas atbalstu. "Tāpēc cīņa paliek arvien sarežģītāka. Man pret viņu vienmēr bijusi liela cieņa, tomēr Zviedrijā, kad abi sadūrāmies, viņa gājiens nebija patīkams. Pēc tam galvā šāvās dažādas domas, tomēr, kad viņš tika diskvalificēts, pats man atnesa uzvarētāja kausu, atzina, ka bija vainīgs un teica, ka es izcīnīju balvu. Viņš ir īsts sportists un atkal cienu viņu."

"Nav viegli, jo rūpnīcas komandas kopš 2016.gada, kad ienāca pasaules čempionātā, spērušas vēl pāris soļus uz priekšu. Kopumā sezona ir tīri laba, Kanādā beidzot atvedu kausu (par ātrāko reakcijas laiku), tomēr rūpnīcas komandas tik ļoti pielikušas, ka ir grūti ar tām cīnīties," stāsta Jānis Baumanis, kurš šosezon ir vienīgais savas komandas braucējs. Viņš atzīst, ka kaut nevar salīdzināt komandas braucēju datus, kas tā ļautu ātrāk attīstīties, latvietis izbauda, ka visa komanda strādā tikai uz viņu. "Pērn mērķis Latvijas posmā bija uzrādīt pēc iespējas labāku sniegumu un izdevās sasniegt finālu. Šogad darīšu visu labāko, lai nokļūtu finālā, bet tam vajadzīga arī veiksme. Finišēt trijniekā ir gandrīz neiespējami, bet ātrākās reakcijas balvu gan gribētos."

"Meklējam finansējumu, lai varētu braukt pasaules čempionātā arī nākamgad. Tomēr to redzēsim tikai nākamgad. Tāpat gaidām brīdi, kad parādīsies elektromašīnas, varbūt būsim tur iekšā, bet šobrīd grūti spriest. Tikt rūpnīcas komandā ir grūtāk nekā var iedomāties, tomēr dzīvē mērķis ir tur iekļūt un izbaudīt kā ir ar šīm mašīnām braukt," komentē Jānis Baumanis.

FIA līdz 2019. gada martam gaida no rūpnīcām pieteikumus, kuras vēlēsies pasaules rallijkrosa čempionātā braukt ar elektromašīnām, bet tās sacensībās sāks braukt no 2021. gada.

     [+] [-]

, 2018-09-05 21:03, pirms 6 gadiem
Jā, bez naudas nekādi nevar. Un te vajag ļoti lielu naudu.

     [+] [-]

, 2018-09-06 10:07, pirms 6 gadiem
Jāpāriet uz Motokrosu!💪Salīdzinot ar Autosportu izmaksas būs mazākas!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-06 11:36, pirms 6 gadiem
Subaars rakstīja: Te bija jāsmejas?
Nē, protams!😉 Respect visiem Letiņiem kuri atbalsta motoru sportus!