Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks izstājas no pirmās pozīcijas, vadībā nonāk Ožjē

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks izstājas no pirmās pozīcijas, vadībā nonāk Ožjē
Sebastjēns Ožjē. Foto: Toyota Gazoo Racing

Neveiksmi Sardīnijas rallija otrajā dienā piedzīvoja "Hyundai" komandas pilots Ots Tanaks, kurš jau rīta pusē uzbrauca trasē esošam akmenim un bija spiests izstāties, savukārt vadību pārņēmis pašreizējais pasaules čempions Sebastjēns Ožjē. Sestdienas izskaņā līderpozīcijās ir divas "Toyota" ekipāžas, otro vietu ieņemot citam titula pretendentam, Elfinam Evansam.

Neveiksmi Sardīnijas rallija otrajā dienā piedzīvoja “Hyundai” komandas pilots Ots Tanaks, kurš jau rīta pusē uzbrauca trasē esošam akmenim un bija spiests izstāties, savukārt vadību pārņēmis pašreizējais pasaules čempions Sebastjēns Ožjē. Sestdienas izskaņā līderpozīcijās ir divas “Toyota” ekipāžas, otro vietu ieņemot citam titula pretendentam, Elfinam Evansam.

Pasaules rallija čempionāta piektā posma otrajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi pa sarežģītajiem un akmeņainajiem Sardīnijas kalnu ceļiem, taču pēc nakts lietavām diena bija vēsāka.

Atsākot cīņu, rallija vadībā atradās Tanaks, kuram tobrīd bija 19 sekunžu pārsvars pār iepriekšējo divu gadu šo sacensību uzvarētāju Daniju Sordo. Tanaks uzvarēja šodienas pirmajā ātrumposmā, kas bija viņa kopumā jau sestais panākums šajā rallijā, nākamajos divos dopos iekļuva pirmajā trijniekā un turpināja audzēt pārsvaru pār sekotājiem. Pirms izstāšanās viņš bija 40 sekundes priekšā Ožjē, kurš jau pirms tam bija apsteidzis Sordo.

Pēc veiktiem 14 ātrumposmiem Sordo atpalika 24 sekundes, bet nākamajā dopā “Hyundai” pilots avarēja, apgāzās uz sāniem, nolauza aizmugurējo riteni un finišu nesasniedza. Tādā veidā uz otro vietu pacēlās Evanss, kurš pašlaik ir Ožjē galvenais konkurents arī sezonas kopvērtējumā, un pirms noslēdzošajiem svētdienas ātrumposmiem viņš līderim zaudē 38 sekundes. Trešais ir Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils, kurš atpaliek vairāk par minūti.

WRC2 ieskaitē vadību šodien pārņēma Jari Hutunens, kurš gan ir tikai 2.7 sekundes priekšā Madsam Ostbergam, bet jau vairāk par divām minūtēm zaudē trešajā vietā esošais Marko Bulasija Vilkinsons. WRC3 vērtējumā uzvarai tuvojas Žoans Rosels, kuram 37 sekunžu pārsvars pār Pepi Lopesu, kamēr trešajā vietā ir Jans Solanss.

Svētdien sacensību ietvaros notiks vēl četri ātrumposmi.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc 16. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC2:50:33.1
2.Elfins EvanssToyota Yaris WRC+38.9
3.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+1:01.6
4.Takamoto KatsutaToyota Yaris WRC+4:01.2
5.Jari HutunensHyundai i20 R5+8:09.6
6.Madss OstbergsCitroën C3 Rally2+8:12.3
7.Žoans RosselsCitroën C3 Rally2+8:57.5
8.Pepe LopessŠkoda Fabia Rally2 evo+9:35.3
9.Jans SolanssCitroën C3 Rally2+9:45.0
10.Marko Bulasija VilkinsonsŠkoda Fabia Rally2 evo+10:13.1

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-06-06 02:24, pirms 3 gadiem
Stulbi... Nu kā var tā neveikties!...