Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils kļūst par Somijas WRC rallija līderi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Noivils kļūst par Somijas WRC rallija līderi
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com

Ceturtdienas vakarā ar pirmo superspeciālo ātrumposmu startējis pasaules rallija čempionāta (WRC) astotais posms - Somijas WRC rallijs. 3,48 kilometrus garajā pilsētas ātrumposmā ātrākais bija Tjerī Noivils no ''Hyundai'' vienības.

Ar pirmo superspeciālo ātrumposmu, kur segums bija gan grants, gan asfalts, ceturtdienas vakarā startējis Somijas WRC rallijs. Pirmā ātrumposma garums bija 3,48 kilometri, un to visātrāk veica beļģu pilots Tjerī Noivils, kuram 1,2 sekundes zaudēja komandas biedrs Ots Tanaks. Trešais ātrākais laiks japānim Takamoto Katsutam. Rallija galvenais favorīts un čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera finišēja 4.vietā, Noivilam zaudējot 2,7 sekundes.

Pēc finiša, jautājot Tanakam, vai viņš šajās brīvdienās spēs cīnīties ar ātrajiem ''Toyota'' braucējiem, igaunis atzina, ka ''Nē, tas nav iespējams. Man pat šajā ātrumposmā automašīna dzīvoja savu dzīvi,'' tā Tanaks, kurš iepriekšējā posmā, kas notika Igaunijā, finišēja 3.vietā.

WRC2 Open klasē ātrākais bija polis Mikolajs Marčiks, kuram 0,6 sekundes zaudēja šī brīža WRC3 Open klases līderis, mājinieks Sami Pajari, kuram šis ir tikai trešais starts ar R5 auto. Trešais ātrākais bija bijušais WRC pilots Haidens Padons.

Piektdien sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (125 km). Pirmā ātrumposma starts 08:00 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
WRC.com® | FIA World Rally Championship |...