Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Minirallijs "Ropaži 2024" šo sestdien skatītājus priecēs ar 89 ekipāžām

Juris Grīns
Juris Grīns

Minirallijs "Ropaži 2024" šo sestdien skatītājus priecēs ar 89 ekipāžām
Foto: Raimonds Volonts

Ar 89 ekipāžām uz starta sestdien, 6. jūlijā, tiks aizvadīts “ERST Finance” minirallija kausa izcīņas otrais posms – “Ropaži 2024”. Minirallijs Ropažu novadā notiks jau piekto gadu pēc kārtas, pie kam šogad tas atkal simtprocentīgi atgriezīsies uz braucēju iemīļotā grants seguma. Jāatzīmē, ka skatītājiem ieeja būs bez maksas, līdz ar to visi laipni aicināti sestdien uz Ropažiem, lai izbaudītu ātruma pilnu dienu rokas stiepiena attālumā no Rīgas.

Lielākais dalībnieku skaits – 16 ekipāžas – ir 2WD Rookie klasē, kurā startē jaunie dalībnieki ar priekšējās vai aizmugurējās piedziņas automašīnām, tāpat ievērojams ekipāžu skaits – 12 – ir 4WD+ jeb turbo pilnpiedziņu ieskaitē. Liels prieks arī par šosezon ieviesto STUDENTU klasi, kurai uz Ropažu posmu pieteikušās jau veselas 7 ekipāžas. Šai klasei ir samazināta dalības maksa un tajā ar vienas ass piedziņas automašīnām startē jaunieši vecumā līdz 23 gadiem.

Saldais ēdiens skatītājiem noteikti būs OPEN 4WD klases pārstāvji, kas startē ar īstu rallija tehniku jeb pilnpiedziņas automašīnām ar pilnajiem drošības karkasiem. Liela daļa šīs klases dalībnieku miniralliju “Ropaži 2024” izmantos kā treniņu pirms rallijsprinta un rallija posmiem, līdz ar to no viņiem sagaidāms aizraujošs sniegums. Jāatzīmē, ka visas 8 ekipāžas uz starta izies ar tautā iemīļotajiem “Mitsubishi Lancer Evolution” un “Subaru Impreza” modeļiem. Tāpat skatītājus noteikti priecēs arī BUGGY klases dalībnieki, kuri allaž izceļas ar atraktīvu braukšanas stilu.

Minirallija sacensības Latvijā kā pirmo soli rallijā izmanto arī ārvalstu jaunieši. Šoreiz JUNIORU ieskaitē startēs 3 ekipāžas no Igaunijas, un kas zina, iespējams, ka tieši kāds no šiem pilotiem nākotnē liks par sevi runāt Eiropas vai pat pasaules kontekstā. Atgādināsim, ka savas rallija gaitas Latvijā uzsākuši tādi piloti kā Kalle Rovanpera, Olivers Solbergs un, protams, arī mūsu pašu Mārtiņš Sesks.

Minirallija “Ropaži 2024” svinīgais starts tiks dots 12:20 pie Ropažu vidusskolas, kam sekos pirmie trīs ātrumposmi Ropažu novadā. Pēc tiem sportisti dosies uz servisa parku, kas atradīsies Ropažu tirgus laukumā. Jāatzīmē, ka sacensību dienas laikā satiksmei būs slēgtas Sporta un Stadiona ielas. Pēc servisa parka dalībnieki vēlreiz aizvadīs tos pašus trīs ātrumposmus, tādējādi kopā sacensību režīmā veicot 6 ātrumposmus un 22,64 kilometrus. Pirmās automašīnas finišs paredzēts 16:18, savukārt apbalvošanas ceremonija plānota ap 19:35 pie Ropažu vidusskolas.

Minirallija “Ropaži 2024” ātrumposmu kartes pieejamas minirallija mājaslapas dokumentu sadaļā https://minirallijs.lv/dokumenti/. Plašāka informācija un minirallija jaunumi pieejami gan mājaslapā, gan arī minirallija sociālo tīklu profilos - https://www.facebook.com/minirallijs un https://www.instagram.com/miniralli...