Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijā Skotijā izdzīvojušais skatītājs trīs cilvēku nāvē vaino trases personālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallijā Skotijā izdzīvojušais skatītājs trīs cilvēku nāvē vaino trases personālu
Negadījums vieta "Jim Clark Rally" sacīkstēs
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

“Jim Clark Rally” autosacīkšu trases drošības personāls licis cilvēkiem stāvēt vietā, kur tos notriekusi avarējusī rallija mašīna, apgalvo negadījumā izdzīvojušais.

Jau vēstīts, ka Skotijā notikušo “Jim Clark Rally” sacensību laikā nedēļas nogalē no trases izbraukusi automašīna ietriecās skatītājos, trīs no tiem nāvējoši traumējot. Turklāt, tikai dažas stundas pirms tam citā ātrumposmā notika līdzīgs negadījums, kas gan, par laimi, beidzās bez letālām sekām.

45 gadus vecais Tomass Taits stāvēja tieši blakus Elizabetei Alanai, Ījenam Provenam un Lenam Sternam, kuri sestdien gāja bojā, vērojot sacensībās Skotijā. Šobrīd vēl divi šajā rallijā cietušie, abi 61 gadu veci, turpina ārstēties slimnīcā. Vienam no viņiem veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils, bet otram – smags, bet stabils.

Izdevumam “The Scotsman” negadījumā izdzīvojušais Taits, kurš pēc trieciena bija bezsamaņā, pastāstīja, ka trases personāls esot licis viņiem pārvietoties no viena skatpunkta uz citu, sakot, ka tur būs drošāk, tomēr tieši tajā vietā notika traģiskais negadījums. Iepriekš šie cilvēki stāvējuši pirms tilta, taču pārvietoti aiz tā, netālu no vietas, kur mašīnas piezemējas pēc tramplīna.

Taits esot iebildis, ka šī vieta ir daudz bīstamāka. Viņš stāsta, ka kāda mašīna pēc lēciena tramplīnā vienkārši zaudējusi kontroli, kā rezultātā ap plkst. 16:00 noticis minētais negadījums. Viņš pats savu izglābšanos nodēvējis par brīnumainu, jo ticis cauri vien ar dažiem rokas nobrāzumiem.

“Pēc notikušā es neko neatceros,” viņš saka. “Pamodos dažus jardus no avārijas vietas. Nezinu, vai paspēju pamukt malā, bet pēc trieciena nonācu bezsamaņā. Kad atguvu samaņu, dzirdēju, ka kāda balss sauc “tēti, tēti”. Domāju, ka tas ir mans dēls, bet tad paskatījos apkārt un sapratu, ka sauca cilvēku, kurš bija gājis bojā. Viņa dēls sēdēja, turēja viņu un kliedza viņa vārdu.”

Taits atceras, ka uzreiz pēc tam iestājusies panika – cilvēki raudājuši, mēģinājuši veikt telefonzvanus un informēt sacensību organizatorus, lai tie pārtrauc sacīksti.

Izmantotie resursi:
The Scotsman