Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ startē neprognozējamais pasaules rallijkrosa čempionāts

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Šonedēļ startē neprognozējamais pasaules rallijkrosa čempionāts
Reinis Nitišs
Foto: reinisnitiss.com

Piektdien un sestdien Abū Dabī, Yas Marina trasē startēs jaunā pasaules rallijkrosa čempionāta sezona. Ņemot vērā kardinālās dalībnieku sastāva izmaiņas, seriāls vismaz līdz pirmajam posmam ir īpaši neprognozējams. Šajā visā pa vidu arī Latvijas braucēji Jānis Baumanis un atsevišķos posmos Reinis Nitišs.

Šogad čempionātā paredzēti desmit posmi, sezona sākas šonedēļ, beigsies tālajā 9. novembrī Dienvidāfrikā. Čempionātam pieteikti 16 pamatsastāva braucēji, bet posmus papildinās neregulārie dalībnieki, veidojot kuplāku braucēju pulku.

Ja par braucēju pulku – šobrīd prognozēt pasaules čempionāta spēku samērus ir ļoti nepateicīgs darbs. Ražotāju aizmugure vairākām komandām ir zudusi, tik ļoti, ka zudušas arī dažas komandas tādā formā, kā tās pazinām. Vispārējais viedoklis ir, ka šī būs sezona, kurā sevi beidzot varēs pierādīt privātās komandas un vienības, kuras bijušas ražotāju brigāžu ēnā. Jāņa Baumaņa pārstāvētā STARD šajā ziņā šķiet viena no daudzsološākajām. Taču uzņemties risku un apgalvot, ka Baumanis kā šīs komandas pirmais pilots ir viens no galvenajiem favorītiem uz čempiona titulu, šķiet bailīgi. Baiļu sajūtu gan pazaudējusi pati komanda, apgalvojot, ka Jānis būs tās pretendents uz medaļām un čempiona titulu. Gan jau austrieši zina, ko un kāpēc apgalvo, tāpēc klusībā ceram uz vislabāko rezultātu!

Ar Peugeot atbalstu, vai bez, nedrīkst neņemt vērā Team Hansen vēsturiskos panākumus un organizāciju – brāļi Timijs un Kevins Hanseni noteikti būs svarīgi spēlētāji cīņā par visaugstākajām vietām. Pie līderiem varētu būt Niklass Gronholms un Timurs Timerzjanovs, Andreass Bakerūds… Liekas, kamēr nebūs aizvadīta pirmā Abū Dabī kvalifikācija, kaut ko par spēku samēriem runāt ir krietni par agru.

Labi, ka līdz pirmajai nojēgai jāgaida pavisam maz. Abū Dabī posms norisināsies piektdien un sestdien. Piektdien pl.12:00 pēc Latvijas laika sāksies brīvie treniņi, 15:00 pirmā kvalifikācija, 18:00 otrā kvalifikācija. Sestdien 12:00 iesildīšanās treniņš, 13:45 trešā kvalifikācija, 15:00 ceturtā kvalifikācija, 18:00 pusfinālu un fināla fāze.

Kas raksturīgi no Eiropas tālajiem posmiem, šajā sacīkstē nebūs satelītklases – ne Eiropas čempionāta posmu Supercar un Super 1600, ne arī RX2 kategorija.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2019-04-03 12:30, pirms 6 gadiem
Beidzot!