Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis: ''''Rally Liepāja'' centīšos uzvarēt''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sirmacis: ''''Rally Liepāja'' centīšos uzvarēt''
Sirmacis/Šimins
Foto: Fiaerc

No 6. līdz 8. oktobrim Liepājā un tās apkārtnē esošajos Durbes, Aizputes un Priekules novados aizritēs FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) sezonas noslēdzošais posms ''Rally Liepāja'', kurā tiks noskaidroti Eiropas čempioni teju visās ieskaites klasēs, kā arī notiks izšķirošās cīņas arī par Latvijas rallija čempiona tituliem.

Latvijā, sagaidot noslēdzošo ERC sezonas posmu, rallija meistariem vairs nav iespēju atlikt uzdevuma izpildi uz nākamo reizi – oktobra brīvdienās būs jādemonstrē labākais sniegums, lai starptautisko sezonu noslēgtu ar sev vēlamo rezultātu, vai pat čempiona titula izcīnīšanu.

''Tāpat kā pagājušogad, centīšos uzvarēt, taču pēdējoreiz ar ''Škoda Fabia R5'' braucu Azoru salu rallijā sezonas sākumā. Ceru, ka testos pirms rallija varēšu atgūt ātrumu, lai varu cīnīties par uzvaru. Protams, uzvara rallijā ir svarīga, lai varētu atrast sponsorus un nākamgad piedalīties vairāk kā divos čempionāta posmos,” saka Ralfs Sirmacis.

''Man patīk grunts segums, kā arī dzīvoju Rīgā, tāpēc šis man būs kā mājas rallijs. Man patīk Latvijas ceļi, tie ir ātri un interesanti. Esmu par sevi pārliecināts, taču mēs rūpīgi gatavosimies, lai šajās sacensībās varētu cīnīties par uzvaru. Šos ceļus labi pazīstu, tie ir ļoti ātri un ir jābūt ārkārtīgi drosmīgam, lai tādos ātrumos brauktu līkumos, kā arī ir jāzina, kur ir saķeres robeža. Tas ir sarežģīti, taču pieredze tādos apstākļos ļoti palīdzēs,” saka Nikolajs Grjazins.

''Ierodamies Liepājā gatavi aizmirst sliktos rezultātus un visu sākt kā no jauna. Šis mums būs pilnīgi jauns rallijs, tāpēc mērķis ir iemācīties maksimāli daudz un atgūt labo tempu, kādu demonstrējām sezonas sākumā. Vispirms jau mums ar Peugeot 208 T16 ir jātiek līdz finišam, un, to darot, centīsimies braukt cik vien ātri spējam, lai 2017. gada ERC Junior U28 sezonu noslēgtu ar vietu uz goda pjedestāla. Tas būs grūti, taču darīsim visu, ko spējam, lai to sasniegtu,'' tā Pepe Lopezs.

Izmantotie resursi:
2017.lvrally.com