Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitiša vietā "Munnich Motorsport" komandā startēs DTM čempions

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitiša vietā "Munnich Motorsport" komandā startēs DTM čempions
Timo Šaiders
Foto: motorsport.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta (WRX) komanda "All-Inkl.com Racing Munnich Motorsport", par aiziešanu no kuras pirms dažām dienām paziņoja Reinis Nitišs, sastāvā uzņēmusi divkārtējo DTM čempionu Timo Šaideru.

Jau ziņots, ka Nitišs pēc šonedēļ gaidāmā posma Francijā šķirs sadarbību ar "Munnich Motorsport" vienību, kuras sastāvam sportists pievienojās šogad, taču tā arī nav spējis sasniegt cerētos rezultātus. Latvietis uz posmu Spānijā atgriezīsies savā iepriekšējā komandā "Olsbergs MSE", bet par viņa tālākiem nākotnes plāniem pagaidām netiek ziņots.

Tikmēr Nitiša vietā WRX posmos Spānijā un arī Latvijā, kur pasaules čempionāts iegriezīsies pirmo reizi, "Munnich Motorsport" sastāvā redzēsim vācieti Timo Šaideru, kurš ikdienā ir "Audi" rūpnīcas pilots Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM).

Šaiders divas reizes, 2008. un 2009. gadā, kļuvis par DTM čempionu. Šobrīd 37 gadus vecais autosportists DTM sacīkstēs startē jau kopš 2000. gada, šajā laikā aizvadījis gandrīz 200 sacīkstes, uzvarot septiņās no tām. Šogad Šaidera sniegums nav no spožākajiem - pagaidām viņš ieņem tikai 18. vietu DTM čempionātā.

Līdz šim Šaiders pasaules rallijkrosa čempionātā startējis tikai vienreiz, kad pērn turpat Spānijā jau pārstāvēja "Munnich Motorsport" vienību, startējot ar "Audi A3". Tagad viņa rīcībā būs jaunais "SEAT Ibiza".

Tikmēr jau Francijas posmā šīs nedēļas nogalē pasaules čempionātā "Supercar" klasē debitēs lietuvietis Nerijus Naujokaitis. Lietuviešu un čehu inženieri viņam sagatavojuši uz R5 klases auto bāzes veidoto "Škoda Fabia" rallijkrosa auto, ar ko šogad Naujokaitis startēs arī Spānijā, Latvijā un Vācijā, bet nākošgad jau plāno piedalīties visās sacīkstēs.

Francijas WRX posma dalībnieku saraksts: media.rallycrossrx.com

Spānijas WRX posma dalībnieku saraksts: media.rallycrossrx.com

Izmantotie resursi:
Formel 1, DTM, WEC, WTCC, Rallye, MotoGP bei...