Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

ERČ čempionātā atgriežas Makreja vārds, Makss Makrejs būs redzams ''Tet Rally Liepāja''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

ERČ čempionātā atgriežas Makreja vārds, Makss Makrejs būs redzams ''Tet Rally Liepāja''
Alisters, Džimijs un Makss Makreji. Foto: Jakob Ebrey

Leģendārā Makreja vārds 2023. gadā atgriezīsies FIA Eiropas rallija čempionātā. Kļuvis zināms, ka Makss Makrejs apstiprinājis savu dalību ERČ junioru kategorijā, kas ir iedibināts kā starta punkts braucējiem, kuri pāriet no nacionālā līmeņa uz starptautisko.

Makss Makrejs ir 18 gadus vecais Alistera Makreja dēls, mirušā Kolina brāļadēls un Džimija Makreja mazdēls. Viņi visi savas karjeras laikā piedalījās ERČ sacensībās, Džimijam izcīnot 17 uzvaras un 1982. gadā ieņemot otro vietu kopvērtējumā.

Desmitā ERČ Junioru sezona tiks aizvadīta sešos posmos, sākot ar ralliju Polijā, kad Makss Makrejs būs pārcēlies no mājām Rietumaustrālijā uz bāzi Eiropā.

"ERČ Junior klase man ir ideāls solis," saka Makss Makrejs, kurš rallijā brauc kopš 2020.gada. "Sacensības Austrālijā pēdējos pāris gadus ir bijušas pārsteidzošas, taču zinu, ka man ir jāpāriet uz Eiropu, un tas ir šīs sezonas mērķis. Runājot ar Eiropas rallija čempionāta vadītāju, potenciālā karjeras izaugsme no Junior ERC ir patiešām skaidra, un uz to es tagad arī raugos. Kalendārā ir pārsteidzoši notikumi - sacensības, kas piedāvā milzīgu dažādību ceļu rakstura ziņā, sākot ar superātrajiem ātrumposmiem Polijā un Latvijā un beidzot ar asfalta posmiem Romā un Čehijā. Un, protams, ir arī pilnīgi jaunais Skandināvijas karaliskais rallijs Zviedrijā."

Papildus pieredzes uzkrāšanai plānotajās sešās sacensībās, kurās viņš iepriekš nav piedalījies, Makrejs cīnīsies par 2024. gada FIA Junioru WRC čempionāta balvu, kas tiek piešķirta 2023. gada Junioru ERČ čempionam.

"Man jāsaka paldies visiem maniem partneriem un sponsoriem, kas šogad nodrošina Junior ERČ norisi," turpina Makrejs. "Un iespēja iepazīt jaunas sacensības visā Eiropā ir patiešām svarīgi man un manai attīstībai - taču īstais ķirsītis ir Junior WRC balva nākamajai sezonai. Tas noteikti ir tas, uz ko mēs šogad tiecamies."

ERČ Junior kalendārs:

Nr.DatumsRallijs
1.20. - 21.maijsPolijas rallijs
2.17. - 18.jūnijsTet Rally Liepāja
3.07.-08.jūlijsZviedrijas rallijs
4.29.-30.jūlijsRomas rallijs
5.19.-20.augustsČehijas rallijs
6.07.-08.oktobrisUngārijas rallijs