Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Folkreisa un autokrosa līderiem liktenīgi uzdevumi Brenguļos

Juris Grīns
Juris Grīns

Folkreisa un autokrosa līderiem liktenīgi uzdevumi Brenguļos
Foto: Reinisfoto.net

Pēc nedēļas, 7. un 8. oktobrī, Valmierā, Brenguļu autotrasē norisināsies Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa finālposms, izšķirošā sacīkste. Kopvērtējumu līderiem jābūt gudriem, uzmanīgiem, bet nedrīkst zaudēt arī ātrumu. Kādi ir līderu uzdevumi pēdējā posmā?

FOLKREISS, PAMATKLASE

Līderis: Gatis Ģērmanis

Pārsvars: 13 punkti

Matemātiski iespējamie konkurenti: Dainis Žvagins (-13)

Līdera uzdevumi:

Ja Žvagins uzvar, Ģērmanis nedrīkst būt zemāk par 9. vietu
Ja Žvagins ir otrais, Ģērmanis nedrīkst būt zemāk par 12. vietu
Ja Žvagins ir trešais, Ģērmanis nedrīkst būt zemāk par 14. vietu
Ja Žvagins ir ceturtais, Ģērmanis nedrīkst būt zemāk par 16. vietu

Iespējas realizēt konkurentu uzdevumus: Ģērmanis visos posmos bijis fināla top-12 (top-9, ja precīzi), līdz ar to viņa iespējas gūt nepieciešamos punktus ir reālas. Žvagins pēdējos divos posmos ir guvis uzvaru un otro vietu, līdz ar to viņa iespējas sasniegt pjedestālu Brenguļos ir reālas.

Līdera spriedze: Gata uzdevums it kā šķiet vienkāršs, tomēr tieši tas, kā arī Daiņa uzņemtais ātrums pēdējos posmos, varētu izraisīt pamatīgu nervozēšanu.

FOLKREISS, JUNIORU KAUSS

Līderis: Ralfs Auniņš

Pārsvars: 14 punkti

Matemātiski iespējamie konkurenti: Martins Freimanis (-14), Lauris Januška (-19)

Līdera uzdevumi:

Ralfa vienkāršākais risinājums — uz posmu neatbrauc vairāk par 11 Junioru kausa dalībniekiem
Ja Freimanis uzvar, Auniņš nedrīkst būt zemāk par 11. vietu Junioru kausa finālā
Ja Freimanis ir otrais, Auniņš nedrīkst būt zemāk par 14. vietu Junioru kausā
Ja Freimanis ir trešais, Auniņš nedrīkst būt zemāk par 16. vietu Junioru kausā
Ja Januška uzvar, bet Freimanis nav otrais, Auniņš nedrīkst būt zemāk par 16. vietu Junioru kausā

Iespējas realizēt konkurentu uzdevumus: Freimanim reāli ir tikai teorētiskas iespējas sasniegt Junioru kausu, un faktiski tikai uzvarot pēdējā posmā un cerot, ka dalībnieku skaits būs pāri desmit un Auniņš paklups jau kvalifikācijas fāzē. Šogad vidēji posmos startē septiņi, deviņi juniori, vienīgi Bauskā to bija 12. Svētdienas pusdienlaikā pieteikušies astoņi. Līdz ar to ir liela iespēja, ka Ralfam viss atrisināsies jau reģistrācijas noslēguma brīdī. Januškas iespējas uzvarēt kopvērtējumā ir tikai matemātiskas: pirmkārt, nebūs tik daudz dalībnieku, lai Auniņu atstātu ārpus top-16, otrkārt, Laurim pašam vēl nav nevienas Junioru kausa posma uzvaras.

Līdera spriedze: Ralfam jābrauc uz savu māju sacīksti Brenguļos un jāizbauda pasākums! Bez stresa!

FOLKREISS, DĀMU KAUSS

Līdere: Alise Līga Grāmatiņa

Pārsvars: 9 punkti

Matemātiski iespējamās konkurente: Baiba Beržuka (-9), Lelde Šuma (-18)

Līderes uzdevumi:

Ja Beržuka uzvar, Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par sesto vietu Dāmu finālā
Ja Beržuka ir otrā, Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par devīto vietu Dāmu finālā
Ja Beržuka ir trešā, Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par 11. vietu Dāmu finālā
Ja Beržuka ir ceturtā, Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par 13. vietu Dāmu ieskaitē
Ja Beržuka ir piektā, Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par 14. vietu Dāmu ieskaitē
Ja Beržuka ir sestā, Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par 15. vietu Dāmu ieskaitē
Ja Beržuka ir septītā, Šuma nedrīkst uzvarēt, bet Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par 16. vietu Dāmu ieskaitē
Ja Šuma uzvar, Beržuka nedrīkst būt augstāk par sesto vietu, bet Grāmatiņa nedrīkst būt zemāk par 15. vietu

Iespējas realizēt konkurentu uzdevumus: Baiba Beržuka neapšaubāmi ir ieskrējusies: pēc katastrofāliem pirmajiem diviem posmiem Baiba guvusi četrus pjedestālus, no kuriem pēdējais Bauskā – pirmā vieta lielā konkurencē. Līdz ar to Beržukas iespējas nonākt pirmajās pozīcijās ir ļoti reālas. Alises sniegums: ja ar auto viss kārtībā un pašai ir braucamā diena, viņa ir klases līdere, ko apliecina trīs uzvaras iepriekšējos posmos. Līdz ar to uzdevumi, no kuriem “briesmīgākais” ir sasniegt top-6, neliekas briesmīgi. Šumai ir iespēja uzvarēt posmā, tomēr dāmas, lai arī daudz, diez vai būs vairāk par 15, kas ir Leldes vienīgā cerība uzvarēt kopvērtējumā.

Līderes spriedze: Alisei uzdevums ir valdīt emocijas, ar ko ne vienmēr izdevies tikt galā. Meiču būs daudz, svētdienas pusdienlaikā jau 12 pieteikumu, ir iespējas daudz zaudēt smagas kļūdas rezultātā. Labā ziņa līderei – viņa Bauskā atguva savu mīļāko Folkreisa auto – Nissan Sunny ar kuru gūti panākumi. Tomēr kopumā Alises izredzes ir uzskatāmas par salīdzinoši drošām.

FOLKREISS, 4WD

Līderis: Edgars Tralla

Pārsvars: 1 punkts

Matemātiski iespējamie konkurenti: Kaspars Zuģickis (-1)

Līdera uzdevumi:

Jābūt priekšā Zuģickim jebkurā sacīkstes scenārijā!

Iespējas realizēt konkurentu uzdevumus: Šis būs episki! Kurš augstāk rezultātu tabulā, tas uzvar kopvērtējumā! Turklāt, lai gan Tralla ir kopvērtējuma līderis, tieši Zuģickis ir tas, kurš šķietami kontrolē situāciju, gūstot četras uzvaras iepriekšējos sešos posmos. Kaspars šobrīd ir uzvaru sērijā – trīs uzvaras pēc kārtas pirms Brenguļiem. Ļoti, ļoti saspringta situācija!

Līdera spriedze: Maksimāla, lai gan Edgaram ir gan pieredze, gan psiholoģiskā noturība, lai izšķirošajā brīdī sasniegtu nepieciešamo rezultātu, ko pierāda viņa uzvara 2022. gada Folkreisa Vasaras kausā pamatklasē.

FOLKREISS, DEBITANTU KAUSS

Līderis: Gatis Štelmahers

Pārsvars: 55 punkti

Matemātiski iespējamie konkurenti: NAV

Līdera uzdevumi:

Izbaudīt pēdējo posmu, pirms kura jau sen nodrošināta uzvara Debitantu kausa kopvērtējumā!

Iespējas realizēt šo uzdevumu: Labs garastāvoklis un izturīga tehnika

Līdera spriedze: Bez stresa!

AUTOKROSS: KROSA KOMISIJAS KAUSS

Līderis: Vladislavs Kozlovskis

Pārsvars: 16 punkti

Matemātiski iespējamie konkurenti: Arnis Kalniņš, Andis Dreimanis

Līdera uzdevumi:

Ja Kalniņš uzvar, Kozlovskis nedrīkst būt zemāk par 13. vietu
Ja Dreimanis uzvar, Kozlovskis nedrīkst būt zemāk par 15. vietu
Ja Kalniņš ir otrais, Dreimanis nedrīkst būt pirmais, bet Kozlovskim pietiek ar 16. vietu

Iespējas realizēt konkurentu uzdevumus: Kozlovskis nedrīkst pieļaut kādu katastrofālu neveiksmi kvalifikācijas fāzē: avāriju vai lielu tehnikas defektu, kas viņu atstātu pēdējās pozīcijās. Līdzšinējā sezona Vladislava izpildījumā ir bijusi lieliska, šķietami pārdomāta un arī tehnikas ziņā stabila. Nepieciešamās padsmitās vietas šķiet vairāk nekā sasniedzams uzdevums. Turklāt, pat, ja Brenguļu pirmajā dienā pieviļ tehnika, būs gara nakts, kuras laikā visu var atrisināt. Kalniņa iespējas uzvarēt – kaut kad tam ir jānotiek! Arņa lielākais pluss ir stabilitāte, par ko liecina četras trešās vietas šīs sezonas sešos posmos. Taču ar piekto trešo vietu Brenguļos būs par maz. Dreimanis noteikti būs posma uzvaras pretendents (vēl gan nav pieteikumu sarakstos), taču iznīkusī sacīkste Bauskā ļoti attālinājusi Andi no kopvērtējuma pirmās vietas.

Līdera spriedze: Kozlovskis šogad ir izlabojis savas karjeras lielāko defektu: atšķirībā no iepriekšējiem gadiem viņš nepieļauj izšķirošas kļūdas, sevišķi spriedzes apstākļos. Viņš nenotrakoja pirmā posma Smiltenē pēdējā aplī – tieši otrādi, smagā cīņā ar Andreju Špelu atrada iekšmalu pēdējā līkumā un uzvarēja. Viņš nenotrakoja Aizkraukles finālā, kurā visi līderi brauca milimetru attālumā viens no otra, un viņam bija jātur līdera spriedze. Kopvērtējumā šobrīd ne tuvu nav tik liela spriedze, lai uz tās rēķina pēdējā posmā sev sabojātu visu sezonu. Ja Vladislavs noturēsies arī pēdējā posmā, viņš būs interesants sarunu biedrs visiem tiem, kuru problēma sacensībās ir stresa noturība.

Lūk, ceļvedis pirms Brenguļu posma. Un jā, arī Čempionu kross veidojas ar spožu sastāvu!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv