Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Trīs ekipāžas avarē, Rovanpera kļūst par Jaunzēlandes rallija līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Trīs ekipāžas avarē, Rovanpera kļūst par Jaunzēlandes rallija līderi
Kalle Rovanpera. Foto: dirtfish.com

Jaunzēlandes rallijā sestdienas ātrumposmos tika piedzīvoti daudzi dramatiski pavērsieni, kā rezultātā sacensību vadībā pārliecinoši nostiprinājies pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera. Avārijas šajā dienā piedzīvoja Elfins Evanss, Gass Grīnsmits un Takamoto Katsuta.

Vadošie piloti ir saņēmuši sodus par atļautās enerģijas apjoma pārsniegšanu braucot hibrīda režīmā. Gan Ots Tanaks, gan Tjerī Noivils tikuši pie papildus 15 sekundēm, piecu sekunžu sods par tāda paša veida pārkāpumu ticis Rovanperam, savukārt Sebastjēns Ožjē nokavēja ātrumposma laika kontroli pirms viena no ātrumposmiem, par ko tika pie desmit sekunžu soda.

Lai vai kā, salīdzinot ar piektdienu, kad vadībā bija nonācis Tanaks, bet viņam tikai 0.2 sekundes zaudēja Evanss, situāciju šodien krasi pamainījās. “Toyota” pilots Rovanpera dienu uzsāka no ceturtās pozīcijas, bet uzvarēja trijos ātrumposmos un vēl trijos sasniedza otro labāko rezultātu, kas viņam ļāva ne tikai izvirzīties rallija vadībā, bet arī iekrāt ievērojamu pārsvaru pār sekotājiem.

Ceļi daudzviet bija slapji un slideni, bet šādos apstākļos labi jutās Ožjē, kurš Jaunzēlandē atkal redzams uz starta. Lai gan viņš neuzvarēja nevienā no dopiem, šobrīd ieņem otro vietu rallija kopvērtējumā, zaudējot komandas biedram Rovanperam 29 sekundes. “Hyundai” komandu pārstāvošais Tanaks jau dienas pirmajā dopā nepareiza stenogrammas pieraksta dēļ pieļāva kļūdu un rezultātā tika bojāta mašīnas priekša. Pēc sportista vārdiem, vēlāk bijušas problēmas izjust mašīnu, līdz ar to neizdevās uzrādīt gana labus rezultātus, un dienas izskaņā igaunis ir trešais, jau 46 sekundes aiz līdera.

Aiz pirmā trijnieka šobrīd seko Tjerī Noivils, kura spēkratam korekti nedarbojās pārnesumkārba, un Olivers Solbergs, kuram savukārt bija problēmas ar dzinēju. Tikmēr jau līdz sestajai vietai absolūtajā ieskaitē ar “Rally2” klases mašīnu aizcīnījies mājinieks Haidens Padons. Viņš ir pārliecinošs līderis “WRC2 Open” kategorijā, jau par vairāk nekā divām minūtēm pārspēj Kajetanu Kajetanoviču.

Par rallija līderi bija kļuvis Evanss, taču šīs dienas otrajā ātrumposmā viņš nenoturējās trasē un avarēja. Lai gan ekipāža spēja turpināt ceļu un nezaudēja ļoti daudz laika, nācās izstāties, jo “Toyota” spēkratam bija bojāts drošības karkass.

Tikmēr 11. ātrumposmu pat nācās apturēt, jo negadījumu piedzīvoja sestajā pozīcijā esošais Gass Grīnsmits. Viņa mašīna apmeta vairākus kūleņus, bet ar sportistiem viss kārtībā. Atgādināsim, ka dienu iepriekš avarēja arī “M-Sport Ford” komandas vadošais pilots Kreigs Brīns, kurš šodien atgriezās uz starta un pat bija ātrākais trīs ātrumposmos.

Savukārt SS12 avāriju piedzīvoja Takamoto Katsuta, tobrīd atrazdamies piektajā vietā. Vienā no līkumiem viņš iebraucis pa ātru, kā rezultātā nenoturējās uz ceļa. “Toyota” braucējs bija vienīgais, kurš visos šī gada posmos iekļuvis punktos, taču tagad šī sērija pārtrūkusi.

Noslēdzošie četri ātrumposmi Jaunzēlandē norisināsies svētdien, kad Rovanpera jau var nodrošināt sev pirmo WRC titulu.

Jaunzēlandes rallija rezultāti pēc SS13:

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2022-10-01 11:21, pirms 2 gadiem
Dramatiska diena ! Pēdējai dienai intrigas vairs īsti nekādas! Autoram kāda izglitība ?!? 🙈. Pēdējā rindkopa “ tobrīd atrazdamies piektajā vietā”