Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Francijas rallija pirmās dienas vadībā Lēbs

Pēc Francijas rallija pirmās dienas vadībā Lēbs
Francijas rallija līderis Sebastiens Lēbs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Francijas rallija pirmās dienas vadībā izvirzījies ''Citroen'' komandas pilots Sebastiens Lēbs, kurš par 22,7 sekundēm apsteidz savu komandas biedru Dani Sordo.

Jau ziņojām, ka pilotiem šodien bija jāveic astoņi dopi, kas kopā sastādīja 145 kilometrus. Pēc pirmajiem četriem posmiem vadībā bija izvirzījies Lēbs, kurš bija ātrākais pilots visos četros posmos. Trešais, zaudējot 19,3 sekundes, tobrīd bija P.Solbergs. Septītajā vietā pēc četriem posmiem atradās Kimi Raikonens. Lielisks savā debijas rallijā bija "World Touring Car Championship" (WTCC) čempionāta kopvērtējuma līderis Ivans Millers, kurš tobrīd, līderim zaudējot trīs minūtes un 34 sekundes, ieņēma 12. vietu. Taču, dodoties uz servisa parku, pilots diemžēl bija spiests izstāties...

Pēc servisa parka pilotiem atkārtoti bija jāveic jau no rīta veiktie posmi. Tajos pārmaiņus ātrākos laikus uzrādīja Jari-Mati Latvala, Dani Sordo un Lēbs. Taču, neskatoties uz to, ka konkurenti bija gana ātri, Lēbs kopvērtējumā palielināja pārsvaru, kur dienas beigās viņš savu tuvāko sekotāju komandas biedru Dani Sordo apsteidza par 22,7 sekundēm. Trešais, zaudējot 25 sekundes, ir Ožjē. "Nav slikta diena. Šis pēdējais posms bija vienkārši traks. Tik daudz dubļu. Nekādas saķeres," saka Ožjē. Jāatzīmē, ka neveiksmīgs pēdējais dops bija P.Solbergam, kurš Latvalam zaudēja 15 sekundes un kopvērtējumā no ceturtās vietas atkrita uz piekto. Ja parasti piloti otrajā reizē uzlabo dopa laiku, tad šoreiz bija pretēji – Latvala savam no rīta uzrādītajam laikam šajā dopā zaudēja 25 sekundes, kas ir ļoti daudz.

Septītais pēc pirmās dienas ir soms Kimi Raikonens, kurš rallija radio atzina, ka šodien braucis ļoti piesardzīgi. Jāatzīmē, ka pirms pēdējā dopa līderis N4 klasē bija jaunais un talantīgais norvēģu rallija braucējs Andreass Mikelsens, kurš tobrīd par 0,1 sekundi apsteidza Hening Solbergu, taču dienas pēdējā dopā, kurš bija ārkārtīgi slidens (daži piloti atzina, ka pa tik slidenu ceļu viņi vēl nekad savā dzīvē nebija braukuši), Mikelsens H.Solbergam zaudēja vairāk par vienu minūti un kopvērtējumā no pirmās vietas N4 klasē atkrita uz sesto vietu.

Rīt pilotiem būs jāveic astoņi dopi, kas kopā sastādīs 149 kilometrus.

Francijas WRC rallija rezultāti pēc pirmās dienas

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Sebastien LoebCitroen C4 WRC1:18:27.8
2.Dani SordoCitroen C4 WRC+22.7
3.Sebastien OgierCitroen C4 WRC+25.6
4.Jari Mati LatvalaFord Focus RS WRC 09+41.8
5.Petter SolbergCitroen C4 WRC+45.8
6.Miko HirvonenFord Focus RS WRC 09+1:50.8
7.Kimi RaikkonenCitroen C4 WRC+3:27.4
8.Federico VillagraFord Focus RS WRC 08+5:34.6
9.Matthew WilsonFord Focus RS WRC 08+5:58.1
11.K.BlockFord Focus RS WRC 08+7:01.4

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2010-10-02 02:03, pirms 14 gadiem
Ko tas Bloks tur sēņo? Kas viņam par problēmām...Itkā jau braukt māk,bet apdzen viņu pat kimi,vēl pietam ievērojami!

     [+] [-]

, 2010-10-02 12:14, pirms 14 gadiem
Klitschko rakstīja: Ko tas Bloks tur sēņo? Kas viņam par problēmām...Itkā jau braukt māk,bet apdzen viņu pat kimi,vēl pietam ievērojami!
11 pozīcija patiesībā ir pat ļoti augsta priekš viņa. Braukt jau māk, to neviens neapšauba, bet vienīgi ne jau rallijā. Jāsaprot tomēr, ka Bloks ir šovmenis, nevis rallija pilots. Hārlemas GlobeTrotters arī varbūt liekas ka ir specīgākā basketbola komanda, bet jāprot atšķirt šovu no realitātes.