Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Volkswagen'': ''Mēs nedrīkstam vilcināties ar lēmuma pieņemšanu par atgriešanos rallijā''

''Volkswagen'': ''Mēs nedrīkstam vilcināties ar lēmuma pieņemšanu par atgriešanos rallijā''
Karloss Sainss Vācijas rallijā
Foto: www.wrc.com

Vācu autoražotājs ''Volkswagen'' paziņojis, ka pēc nākamā gada Dakāras rallija tiks pieņemts lēmums par to, vai ''Volkswagen'' atgriezīsies WRC vai nē.

Jau ziņojām, ka, sākot ar 2012. gadu, WRC atgriezīsies britu mazauto ražotājs ''Mini'', kurš tiks būvēts britu autosporta firmas ''Prodrive'' vadībā. Tiek plānots, ka ''Mini'' izmantos pirmo pilnpiedziņas modeli savā vēsturē – ''Countryman'', kas būs aprīkots ar 1,6 litru turbodzinēju, ko piegādās ''BMW Motorsport''.

Neilgi pēc tam kļuva zināms, ka 2012. gadā WRC rallijā plāno atgriezties zviedru autoražotājs ''Saab'', kurš pēdējo reizi WRC brauca 1979. gadā. Arī ''Saab'' paziņojis, ka tai dzinēju, visticamāk, piedāvās ''BMW Motorsport'''.

Protams, arī citi auto ražotāji ir sarosījušies un grib atgriezties WRC rallijā. Ja pirms tam baumu līmenī izskanēja informācija, ka WRC plāno atgriezties ''Volkswagen'', tad šobrīd šīs vairs nav baumas. ''Volkswagen'' motorsporta direktors Kriss Nīsens paziņojis, ka pēc Dakāras rallija tiks pieņemts lēmums par to, vai atgriezties WRC vai nē.

''Jaunais reglaments un noteikumi ir ļoti labi,'' iesāk Nīsens. ''Lai kļūtu par konkurētspējīgu komandu, mums lēmums par atgriešanos jāpieņem pēc iespējas ātrāk. Lai sagatavotos un atgrieztos WRC, mums būs nepieciešami divi gadi. Ja mēs nogaidīsim un lēmumu pieņemsim pārāk vēlu, tad mums būs grūti kļūt par Top komandu un cīnīties par uzvarām.''

Tiek ziņots, ka, ja ''Volkswagen'' atgriezīsies rallijā, tad tā brauks vai nu ar ''Polo'', vai ar ''Golf'' vai arī ar ''Scirocco''.

Jāatzīmē, ka aizvadītajā Vācijas rallijā par nullītes ekipāžu ar ''Scirocco'' automašīnu brauca pagājušā gada Dakāras rallija uzvarētājs Karloss Sainss.

Izmantotie resursi:
autorally.com
MaxRally

  +8 [+] [-]

, 2010-09-01 13:47, pirms 14 gadiem
Varētu atgriezties arī Subaru un Peugeot, tad vispār būtu ideāli.

  +7 [+] [-]

, 2010-09-01 13:58, pirms 14 gadiem
Ja ir VW, tad Audi diez vai sagaidīsim, bet Lancia gan būtu forši, kā nekā baumo par jaunu Stratos 2011. gadā.