Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Michelin'' plāno atgriezties WRC rallijā

''Michelin'' plāno atgriezties WRC rallijā
Foto: www.motorindiaonline.com

''Michelin'' kompānijas direktors Niks Šoroks šodien paziņojis, ka franču firma 2011. gadā plānojot atgriezties WRC rallijā.

Pēdējo reizi ''Michelin'' WRC rallijā riepas piegādāja 2005. gadā, taču pēc tam kompānija pameta ralliju. Kopš 2008. gada (līdz šī gada beigām) WRC riepas piegādā itāļu kompānija ''Pirelli''. Redzot, ka WRC plāno atgriezties vairāki auto ražotāji, šādu pat soli nolēmuši spert ''Michelin''. Pēc vairāku nedēļu ilgām baumām kļuvis zināms, ka ''Michelin'' ir kontaktējies ar FIA, kur franču kompānija atzina, ka ir gatava atgriezties rallijā. Šodien ir pēdējā diena, kad riepu ražotāji var iesniegt savu kandidatūru par riepu piegādātāju 2011. gadam.

''Pirmais uzdevums bija painformēt FIA, ka mēs nākamgad vēlamies piegādāt riepas WRC rallijā,'' saka Šoroks. ''Mēs to arī izdarījām, tāpēc ceru, ka ''Michelin'' nākamgad kļūs par WRC rallija riepu piegādātājiem. Tagad mums jāgaida līdz 13. septembrim, kad FIA paziņos, kuri būs tie, kas piegādās riepas. Pēc tam mēs noskaidrosim, vai kāds grib braukt ar mūsu kompānijas riepām.''

Nesen Autosport.com sazinājās ar franču rallija braucēju Stefānu Sarazānu, kurš Francijā ar ''Peugeot 307 WRC'' automašīnu testēja ''Michelin'' riepas. Pilots apliecināja, ka tiešām aizvadījis testus ar ''Michelin'' riepām, taču plašākus komentārus viņš nesniedza.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...