Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Jonass Zviedrijas kvalifikācijā krīt un finišē 22. pozīcijā, pirmais Evanss

Jonass Zviedrijas kvalifikācijā krīt un finišē 22. pozīcijā, pirmais Evanss
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Šajā nedēļas nogalē Zviedrija norisinās pasaules un Eiropas čempionāts motokrosā. Šodien kvalifikācijas braucienu aizvadīja MXGP un MX2 klases piloti, kuru starpā ir arī latvietis Pauls Jonass.

Pauls Jonass kvalifikācijas ievadā atradās pat sestajā pozīcijā, taču piedzīvoja kritienu un izkrita ārpus top 20. Neveiksme lika braucienu finišēt 22. pozīcijā.

Kvalifikācijā uzvaras laurus plūca austrālietis Mičels Evanss, kurš līdz līdera pozīcijai aizcīnījās no trešās vietas. Otrais bija kopvērtējuma līderis Tims Gajsers, bet trešais Kalvins Vlanderēns.

Romēns Febvrs finišēja ceturtais, Horhe Prado piektais, bet sestais palika Džeremijs Zēvers, kurš kvalifikācijas braucienā uzvarēja startu un sāka pirmajā pozīcijā.

MX2 ieskaites kvalifikācijā ātrākais tikmēr bija beļģu pilots Jago Gērtss, kurš bija līderis jau no paša starta. Francūzis Toms Vjāls tikmēr ierindojās otrajā pozīcijā, aiz sevis atstājot vācieti Simonu Langenfelderu. Jāpiemin, ka tieši šāds ir arī kopvērtējuma izvietojums MX2 klasē. Vjāls no Gērtsa atpaliek par 23 punktiem un joprojām cīnās par titulu.

Galvenie braucieni paredzēti jau rīt. Jonasa un visas MXGP klases pirmais brauciens sāksies plkst. 15:15, bet otrais plkst. 18:10 pēc Latvijas laika.

Pilnie rezultāti: ŠEIT

Zviedrijas etapa MXGP klases kvalifikācijas top 10

VietaPilotsMotociklsValstsAttiecība
1.Mičels EvanssHondaAustrālija-
2.Tims GajsersHondaSlovēnija+2.474
3.Kalvins VlanderēnsYamahaNīderlande+10.162
4.Romāns FebvrsKawasakiFrancija+12.011
5.Horhe PradoGasGasSpānija+14.438
6.Džeremijs ZēversYamahaŠveice+15.562
7.Glens KoldenhofsYamahaNīderlande+24.244
8.Maksims RenoYamahaFrancija+24.560
9.Valentīns GuiloYamahaŠveice+29.775
10.Rubens FernandessHondaSpānija+33.026
22.Pauls JonassHusqvarnaLatvija+1:09.540

Paralēli Zviedrijā norisinās arī Eiropas čempionāta posms motokrosā, kur startē trīs latviešu piloti. Pēc pirmā brauciena rezultāti gan ir dažādi.


, 2022-08-06 18:49, pirms 2 gadiem
Kur Pauls, tur kritiens.
, 2022-08-06 19:01, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kur Pauls, tur kritiens.
novēlēt veiksmi svētdien Paulam tev prāta nepietiek, pietiek tik iepirst dīvānā un sadalīt medaļas
, 2022-08-06 19:02, pirms 2 gadiem
Jā šādi virsraksti kļūst par normu.
, 2022-08-06 21:17, pirms 2 gadiem
Esmu vienmēr bijis par Paulu un kapitāli ka mums ir top 10 braucējs pasaulē. Bet nu tā viņa braukšana un regulārie kritieni jau z.b. Visi krīt, tas ir sports, bet Paulītis krīt KATRU gonku. Nu jau pat skatīties ir apnicīgi. Ķegums laikam ir vienīgā gonka kur nenokrita. Kur problēma h**zin. Bet tur kautkas nav labi. Vai ar trenneriem, fizuhu, galvu vai komandu, bet ātri tur kas jāmaina.
, 2022-08-06 23:17, pirms 2 gadiem
Kad pēdējo reizi viņš nav nomaucies?
, 2022-08-07 05:57, pirms 2 gadiem
markkomartins rakstīja: Esmu vienmēr bijis par Paulu un kapitāli ka mums ir top 10 braucējs pasaulē. Bet nu tā viņa braukšana un regulārie kritieni jau z.b. Visi krīt, tas ir sports, bet Paulītis krīt KATRU gonku. Nu jau pat skatīties ir apnicīgi. Ķegums laikam ir vienīgā gonka kur nenokrita. Kur problēma h**zin. Bet tur kautkas nav labi. Vai ar trenneriem, fizuhu, galvu vai komandu, bet ātri tur kas jāmaina.
Tieši tā. Arī es vienmēr turu īkšķus par Paulu,taču 80% gadījumu sanāk krietna vilšanās. Kristu kaut divreiz mazāk,būtu stabils top6.
Džefrijs Herlings. Foto: MXGP
3

Herlings slavē Ķeguma trasi un pārdzīvo par Jonasu

Rīgā, “Rīgas Motormuzejā”, tika aizvadīta preses konference par godu gaidāmajam Pasaules un Eiropas čempionātam motokrosā, kas norisināsies Ķegumā, mototrasē “Zelta Zirgs”. Lūk, ko pirms gaidāmā posma teica “Red Bull KTM Factory Racing” komandas braucējs Džefrijs Herlings, kurš šajā trasē ir uzvarējis trīs reizes.
Tims Gajsers. Foto: mxgp.com
2

Ķeguma MXGP kvalifikācijā uzvar Gajsers, latvieši trešajā desmitniekā

Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs" aizvadītas pasaules motokrosa čempionāta devītā posma kvalifikācijas sacensības, uzvaru izcīnot "Honda" komandas braucējam Timam Gajseram. Latvijas pārstāvji Tomass Šileika un Uldis Freibergs ierindojās trešajā desmitniekā.
Foto: mxgp.com
2

Ķegumā startē MXGP pasaules čempionāta devītais posms

Gada grandiozākais notikums Latvijas motosporta dzīvē ir klāt. Jau šajās brīvdienās Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs" tiek aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta devītais posms.