Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Reišuļiem pirmā Eiropas čempionāta diena Zviedrijā ne pārāk veiksmīga

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Brāļiem Reišuļiem pirmā Eiropas čempionāta diena Zviedrijā ne pārāk veiksmīga
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Šajā nedēļas nogalē Zviedrijā tiek aizvadīts ne vien pasaules, bet arī Eiropas čempionāts motokrosā, kurā dalību ņem arī piloti no Latvijas.

Visaugstāk pirmajā braucienā no latviešiem finišēja Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš finišu sasniedza kā ceturtais. Divus apļus pirms brauciena beigām viņš vēl bija pirmais, taču piedzīvoja kritienu un atkrita uz piekto pozīciju. Vienu vietu viņam gan izdevās atgūt.

Jāņa brālis Kārlis Alberts Reišulis gan nobrauca tikai divus apļus un no brauciena izstājās. 21. vietā starp visiem 40 pilotiem tikmēr ierindojās Roberts Lūsis.

Pašā braucienā uzvaras laurus plūca nīderlandietis Ivano Van Ērps, kurš ilgi cīnījās tieši ar Jāni par pirmo vietu pirmajā braucienā. Otrais bija itāļu pilots Ferusio Zanki, bet trešais mājinieks zviedrs Labans Ālms.

EMX250 klasē neviens pilots no Latvijas nestartēja. Pirmo vietu izcīnīja norvēģis Hākons Osterhāgens, kurš netipiski līderiem brauca ar ''Fantic'' firmas motociklu. Aiz sevis viņš atstāja francūzi Kventinu Mārku Prugnjēru un Kamdenu Maklelanu.

Izšķirošo braucienu abas klases aizvadīs jau rīt. EMX125 dosies uz starta plkst. 10:45 pēc Latvijas laika, kamēr EMX250 plkst. 12:30.