Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Ar Daideru pagaidām vienojāmies braukt līdz sezonas beigām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Ar Daideru pagaidām vienojāmies braukt līdz sezonas beigām"
Daidera un Stupeļa blakusvāģu ekipāža
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Pēc piecu mēnešu pārtraukuma atkal trasē varam vērot titulētā blakusvāģu motokrosa kantētāja Kaspara Stupeļa sniegumu. Pagaidām gan ne pasaules čempionātā, bet tepat Latvijā. Sportists portālam "Sportacentrs.com" atklāj, ka morāli tikt pāri traumas dēļ sabojātajai sezonai palīdzējušas velosacensības, bet par nākamo sezonu pagaidām skaidrības nav.

2015. gada pasaules čempions Kaspars Stupelis, kuram šogad bija plānots startēt kopā ar beļģi Benu Adrijensenu, martā avārijā sarāva ceļa krusteniskās saites un līdz pat augustam nevarēja piedalīties motokrosa sacensībās. Toties jau kādu laiku pirms tam sportists bija redzams velosacīkstēs, kur arī spēja būt starp līderiem.

"Viegli nebija, bet, kuram tas ir viegli, varbūt tikai tiem, kas neko nedara," portālam Sportacentrs.com atzīst Kaspars Stupelis. "Ātri pārslēdzu savas domas uz to, ka šogad es par vietām blakusvāģu pasaules čempionātā necīnīšos. Vajadzīgo adrenalīnu deva MTB velosacīkstes. Nevienas blakusvāģu sacīkstes no malas neesmu redzējis un baigi to arī neprasās. Morāli lielas problēmas nav bijušas, bet fiziski, domāju, esmu tuvu savai labākajai kondīcijai, jo darbu esmu ielicis lielu. Celis šobrīd vēl nav ideālā kārtībā un gan jau kādu laiku vēl nebūs."

Kamēr kopā ar Benu Adrijensenu pasaules čempionātā Kaspara vietā šogad startēja Lauris Daiders, pats Stupelis jau aizvadījis vairākas sacensības kopā ar Jāni Daideru. Igaunijas čempionāta posmā Jegevā gūta ceturtā vieta, bet Latvijas čempionāta posmā Siguldā izcīnīta uzvara. Vai pastāv iespēja, ka Daidera/Stupeļa ekipāža būs redzama sacīkstēs arī nākamgad?

"Pagaidām abi esam sarunājuši braukt sacensībās tepat mājās līdz sezonas beigām," atklāj sportists. "Paldies viņam par to. Neatteiktos plānot sadarbību arī tālāk, bet tam nav finansējuma, un pie tā arī viss apstātos. Par nākamo gadu visi vēl klusē un pagaidām nekas nav zināms. Ja mani neizvēlēsies neviens no pasaules vadošajiem braucējiem, labprāt vienreiz dzīvē gribētu pacīnīties par Latvijas čempiona titulu."

Laura Daidera atgriešanās pasaules čempionātā, kas nāca visai negaidīti, izvērtās tikpat negaidīti veiksmīga, jo kopā ar pilotu Adrijensenu tika gūta uzvara jau sezonas pirmajā posmā. Adrijensens/Daiders bija pasaules čempionāta līderi, līdz brīdim, kad ekipāža piedzīvoja smagu avāriju un iedzīvojās traumās. Šogad tituls viņiem iet secen.

"Laura sniegums šogad ir super," atzīst Kaspars Stupelis, kurš pats ieteica Adrijensenam viņa vietā izvēlēties tieši Daideru. "Tieši tādēļ Benam arī ieteicu viņu, jo zināju, ka Lauris ātri "pievilksies klāt"."

Latvijas motokrosa čempionātā blakusvāģiem šogad atlicis vairs tikai viens posms, kas 24. un 25. septembrī kopā ar kvadriciklu sacensībām notiks Saldū, Silavotiņu trasē.

     [+] [-]

, 2016-08-31 23:07, pirms 8 gadiem
5 posmi Latvijaa pa visu sezonu nebuus pa maz.. labi vēl kādu Igaunijas var pieķert klāt... pasaule ir pasaule... 100% Stupelis būs uz izķeršanu

     [+] [-]

, 2016-08-31 23:55, pirms 8 gadiem
Ja tā reāli skatās tad Adrianses no spicajiem tik palicis brīvs uz nākamo gadu ar kuru var cīnīties par pjedestāla,jo Žiruu un Baxam ir jau jaunie kantētāji...

     [+] [-]

, 2016-09-01 07:25, pirms 8 gadiem
Kas to federāciju tur vada ? Nevar sakasīt mazliet naudiņu, lai LAT ekipāža piedalās pasaules čempionataa !