Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļu Lielbāržu ekipāža izcīna uzvaru Nīderlandes čempionāta pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļu Lielbāržu ekipāža izcīna uzvaru Nīderlandes čempionāta pirmajā posmā
Brāļu Lielbāržu ekipāža Oldebrūkas trasē. Foto: Orangehat.nl

Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāža ar uzvaru noslēgusi Nīderlandes čempionāta "Dutch Sidecar Masters" pirmo posmu blakusvāģu motokrosā, bet jau pirmdien gatavojas startēt Vācijā.

Oldebrūkas trasē uz starta izgāja vairākas ekipāžas, kas piedalās pasaules čempionātā, tostarp brāļi Lielbārži. Finālbraucienos startēja kopumā 36 ekipāžas.

Pirmajā braucienā Lielbārži sākotnēji atradās ap septīto pozīciju, bet turpmākajos apļos pacēlās augstāk. 11 apļus garās sacīkstes vidū mūsu sportisti jau iespraucās pirmajā trijniekā, astotajā aplī jau nonākot otrajā vietā. Uzvaru guva Džastins Keubens/Dions Rītmans, kuri latviešu uzveica ar trīs sekunžu pārsvaru. Trešajā vietā ierindojās Brets Vilkinsons/Džo Millards, uzvarētājam zaudējot vairāk par pusminūti.

Otrajā braucienā Lielbāržu ekipāžai izdevās uzvarēt. Pēc starta ekipāža ieņēma ceturto vietu, ceturtajā aplī pacēlās uz trešo, piektajā - jau uz otro. Keubens/Rītmans piedzīvoja incidentu cīņā ar Koena Hermana/Bena van der Bogārta ekipāžu. Rezultātā Lielbārži finišu sasniedza kā pirmie, Hermana pilotētā ekipāža atpalika 12 sekundes, trešajā vietā finišēja Tims Leferinks/Sems Leferinks, kamēr Keubena ekipāža beigās ierindojās sestajā vietā.

Līdz ar to pirmo sezonas posmu Lielbāržu ekipāža noslēgusi ar uzvaru divu braucienu summā, par septiņiem punktiem pārspējot Keubenu/Rītmanu, bet par deviņiem punktiem - Hermanu/Van den Bogārtu. Pirmo piecinieku noslēdza Vilkinsons/Millards un Tims Prummers/Rodolfs Lebretons.

"Šodien startējām Nīderlandes čempionāta posmā Oldebrūkā," vēsta brāļi Lielbāržu komanda. "Pirmajā braucienā finišējām otrie, bet otrajā - pirmie, kas ļāva svinēt sezonas otru sacensību uzvaru. Šī bija smilšu trase, līdz ar to esam ļoti priecīgi par rezultātu un apzināmies, ka arī šāda tipa trasēs mums ir ātrums. Arī jaunais MEGA RS dzinējs izdarīja savu darbu teicami."

Posma kopvērtējums:

Pirms pāris nedēļām Lielbārži startēja Francijas čempionāta pirmajā posmā. Arī toreiz braucienos tika sasniegta otrā un pirmā vieta, kas summā deva uzvaru.

Jau pirmdien, 1. aprīlī, Daniels un Bruno Lielbārži startēs Vācijas čempionāta pirmajā posmā Hensenes trasē.