Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Barsija izsit Lorensu no trases, Sentluisas superkrosā uzvar Tomaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Barsija izsit Lorensu no trases, Sentluisas superkrosā uzvar Tomaks
Īlejs Tomaks. Foto: AMA Supercross

Sentluisā, Misūri štatā aizvadīts Amerikas supekrosa čempionāta 12. posms, kas bija šīs sezonas trešās "Triple Crown" sacensības. Sezonas līderim Džetam Lorensam tās neizvērsās pārāk labas - otrajā braucienā saņemts sods, bet trešajā viņu no trases izgrūda konkurents. Uzvaru trīs sacensību summā guva Īlejs Tomaks.

450SX klases pirmajā braucienā startu izcēla Hanters Lorenss, bet otrajā līkumā sadursmi izraisīja Mičels Oldenburgs, kā rezultātā krita Čeiss Sekstons un Adams Sansarulo. Arī Džets Lorenss tika aizkavēts, bet noturējās uz motocikla. Viņa brālis Hanters izstājās no līderpozīcijas, bet Kenam Rokzenam, tobrīd atrodoties trešajā vietā, bija problēmas ar motociklu. Tā rezultātā Tomaks guva uzvaru, bet Lorenss finišēja otrais. Trešo vietu sasniedza Ārons Plesingers.

Otrajā braucienā Dž.Lorenss aizvadīja paraugcīņu par uzvaru ar Tomaku, uzveicot sāncensi ar piecu sekunžu pārsvaru. Tomēr vēlāk viņš saņēma sodu par uzlēkšanu tramplīnā pie finiša, lai gan tobrīd bija izkārts sarkanais karogs, brīdinot, ka nokritis Vinss Frīzs. Sodīti tika arī Džeisons Andersons, Sekstons un Vebs. Rezultātā Tomaks tika pie uzvaras, otrā vieta pienācās H.Lorensam, bet Dž.Lorenss pēc divu vietu soda piemērošanas ierindojās trešajā pozīcijā.

Trešajā sacīkstē jau pirmajā aplī vadību pārņēma un uzvarēja Tomaks, bet Dž.Lorensu līkumā no sāniem izsita Džastins Barsija, kā rezultātā kopvērtējuma līderis krita. Viņam izdevās finišēt, tomēr nācās palikt bez punktiem. Vebs ierindojās otrajā vietā, trešais finišēja Vebs.

"AMA Supercross" kopvērtējumā pēc 12 posmiem Dž.Lorensa pārsvars pār Vebu sarucis jau līdz astoņiem punktiem.

Sentluisas superkrosa kopvērtējums:

Sezonas kopvērtējums: