Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlim Reišulim otrā vieta - augstākais sasniegums EMX125 karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlim Reišulim otrā vieta - augstākais sasniegums EMX125 karjerā
Kārlis Reišulis svin otro vietu Pjetramuratas EMX125 posmā. Foto: Mediacross

Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē šodien notikušajā posmā Itālijā, Pjetramuratas trasē augsto otro vietu izcīnīja "MJC Yamaha" rūpnīcas komandas braucējs Kārlis Alberts Reišulis, bet viņa brālis Jānis Mārtiņš Reišulis, aizvadot trešo posmu šajā klasē, sasniedza 12. vietu.

Abi brāļi patīkami pārsteidza jau iepriekšējos divos posmos, kas arī notika Pjetramuratas trasē. Šorīt brīvajos treniņbraucienos Kārlis bija ceturtais ātrākais, savukārt kvalifikācijā jau izcīnīja uzvaru savā grupā, kamēr Jānis treniņā bija sestais ātrākais, bet kvalifikācijas braucienos uzrādīja desmito labāko rezultātu. Ierindojoties 19. vietā grupā, tiesības startēt finālbraucienos ieguva arī Roberts Lūsis.

Pirmajā braucienā Kārlis Reišulis sākotnēji ieņēma sesto vietu, tad tika garām vienam no sāncenšiem un kādu laiku brauca piektais, bet vēlāk apdzina vēl vienu sportistu un bija jau ceturtais. Tad notika negaidīts pavērsiens, jo līkumā apstājās viens no par apli atpalikušajiem braucējiem, bet viņa motociklu aizķēra un krita gan sezonas līderis Valerio Lata, gan mirkli vēlāk arī čempionāta vicelīderis Bobijs Brūss. Rezultātā Kārlis tika abiem garām un izcīnīja otro vietu, kamēr, pārliecinoši aizvadot visu braucienu, uzvaru guva Lukass Kēnens. Brūss finišā sasniedza trešo vietu, bet Lata pēc kritiena palika vien sestais. Jānis Reišulis pirmajā aplī bija divdesmitais, bet prata pakāpties līdz 12. vietai finišā.

Otrajā braucienā atkal no pirmā apļa līdz finišam vadībā bija Kēnens, tikpat pārliecinošu otro vietu sasniedza Ivano van Erps, bet Kārlim Reišulim atkal godalga un izcīnīta trešā vieta. Pirmo apli viņš atkal pabeidza sestais, jau otrajā aplī bija pacēlies uz ceturto vietu, bet pēc tam tika garām kopvērtējuma līderim Latam. Aiz Kārļa finišēja Brūss, bet Lata beigās palika piektais, līdz ar to mūsu braucējs pierādīja, ka spēj uzveikt pat pašus ātŗakos Eiropas čempionāta dalībniekus. Jānis Reišulis pēc starta bija trīspadsmitais, bet otrajā aplī pacēlās uz 12. vietu, kurā arī finišēja.

Posmā uzvara tika abu braucienu pirmās vietas ieguvējam Kēnenam, bet Kārlis ir sasniedzis otro vietu, kas EMX125 klasē ir viņa labākais rezultāts karjerā. Šogad sportists aizvada savu otro sezonu šajā kategorijā. Brūss šajā posmā palika trešais, Lata ceturtais, bet Jānim arī summā 12. rezultāts, kas sasniegts tikai trešajā posmā ar 125 kubikcentimetru motociklu. Lūsis braucienos ierindojās 25. un 27. vietā, punktus neizcīnot.

Sezonas kopvērtējumā Kārlis Reišulis, kurš izlaidis vienu no posmiem, pakāpies jau uz septīto vietu, bet Jānis Reišulis tagad ir divdesmitais. Savukārt itālim Latam ir 22 punktu pārsvars pār britu braucēju Brūsu. Līdz sezonas beigām viens posms, kas 9. novembrī notiks Itālijas trasē Mantovā.

EMX250 klases sacensībās bez latviešu sportistu līdzdalības uzvaru guva Kevins Horgmo, kuram braucienos otrā un pirmā vieta, summā otrais palika sezonas līderis Nikolass Lapuči, bet trešais bija Hakons Fredriksens. Pirmajā braucienā uzvaru guva Andreā Bonakorsi, bet posmā viņš palika ceturtais. Tikmēr čempionātā divus posmus pirms sezonas beigām itālim Lapuči ir 26 punktu pārsvars pār norvēģi Horgmo. Pēdējās sacīkstes notiks 6. un 9. novembrī Mantovā.

     [+] [-]

, 2021-10-30 18:29, pirms 3 gadiem
Fantastiski!!! Tā turēt!!

     [+] [-]

, 2021-10-30 19:34, pirms 3 gadiem
Tā tam būs būt !
Mūsu puikas viens pēc otra tur būs . ❤❤🤍❤❤

     [+] [-]

, 2021-10-30 21:01, pirms 3 gadiem
Prieks par Reišuļiem, malači džeki. No sevis varu papildināt autora rakstīto par pirmo braucienu .... ''Tad notika negaidīts pavērsiens, jo līkumā apstājās viens no par apli atpalikušajiem braucējiem'' ... tas bija 85cc PC uzvarētājs čehs Vitezslav Marek, ... un jāpiezīmē kad tas notika 3 apļus pirms finiša. Juris Grīns ... raksti lūdzu izsmeļošāk, nehaltūrē.