Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ Madonā tiks aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta priekšpēdējais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ Madonā tiks aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta priekšpēdējais posms
Foto: Māris Stiprais

Šo svētdien, 3. septembrī, Madonā tiks aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta sestais, pirmspēdējais posms, kas kā allaž pulcēs ātrākos Baltijas solo motociklu, kvadriciklu un blakusvāģu klašu braucējus.

Nedēļu iepriekš Smeceres sila mototrasē notika apvienotais Latvijas junioru un amatieru čempionāta pēdējais posms, bet šonedēļ Madona uzņems Latvijas čempionāta dalībniekus.

Pašā prestižākajā no solo motociklu klasēm uz šīm sacensībām kā sezonas MX1 kopvērtējuma līderis dodas Toms Macuks (Rodeo MX), kura kontā ir 185 punkti. Otrais pagaidām ar piecos posmos iegūtiem 149 punktiem ir Rainers Žuks (KTM Motofavorīts), bet tabulas trešajā ailītē ar diviem punktiem mazāk kā Žukam atrodas lietuvietis Domantas Jazdauskas (Rodeo MX).

MX2 klasē līderis ar 200 punktiem ir Edvards Bidzāns. Šis “Rodeo MX” kluba braucējs izlaida Latvijas čempionāta otro posmu, kas notika Dobelē, taču pārējos, kuros piedalījās izcīnīja pārliecinošas uzvaras. Otro vietu ar 184 punktiem ieņem Bidzāna kluba biedrs Uldis Freibergs (Rodeo MX), kurš aizvadītajā nedēļas nogalē tika kronēts par Lietuvas MX2 klases sezonas kopvērtējuma čempionu. Labāko braucēju TOP3 pirms Madonas posma ar 169 punktiem noslēdz Mairis Pumpurs (MX Moduls).

Triumfam sezonas kopvērtējumā MX Dāmu klasē tuvojas lietuviete Paula Bertašiūte, kurai mērķu sasniegšanā, izskatās, ka patraucēt var tikai Patrīcija Bērziņa (AMK Bieriņi). Šobrīd meitenes šķir 19 punkti. Tāpat sīva cīņa vēl priekšā par bronzas medaļu. Vismaz šobrīd uz to pretendē Igaunijas sportiste Karlēna Randvere un Estere Tračuma (MX Delveri). Viņu starpā tikai septiņi punkti. Diemžēl savainojuma dēļ atlikušo sezonas daļu izlaidīs viena no līderēm Sāra Vintere (Jāņa Vintera Moto Team Riga).

MX125 klasē šobrīd sīvākie konkurenti uz Latvijas čempiona titulu ir Markuss Kokins (MX Moduls) un Tomass Šaicāns (Saldus motoklubs). Kokina kontā šobrīd ir 167 punkti, bet Šaicānam ir par vienu punktu mazāk. Dēļ Stelpes posmā otrajā braucienā piedzīvotā kritiena un 0 punktiem braucienā, uz trešo pozīciju atkritis Markuss Ozoliņš (MX Moduls). Viņa īpašumā šobrīd 149 punkti.

MX2 Junioru klasē līderis ar 209 punktiem ir Emīls Solovjevs (Kristera Serģa motoklubs), bet aiz viņa ar 194 punktiem seko Ralfs Vindigs (Motokurzeme) un igaunis Robins Krūse, kurš 173 punktiem šobrīd ir trešais.

MX85 klasē stabilu un veiksmīgu sezonu ar izcīnītu 191 punktu aizvada Jēkabs Hudolejs (Kristera Serģa motoklubs), kurš nodrošinājies, ka divus posmus pirms seonzas noslēguma viņa tuvākais sekotājs ir 49 punktu attālumā. Otrais pagaidām ar 142 punktiem ir Adrians Drozds, bet viņam pa papēžiem min Artūrs Vinters (KTM Motofavorīts), kuram ir par diviem punktiem mazāk kā Drozdam.

MX65 klasē vadības grožus savās rokās tur Martins Cīrulis (IK Auskelis), kurš pirms Madonas posma no sava dvīņu brāļa, pasaules čempions 65cc klasē Patrika Cīruļa (MX Moduls) šobrīd atrāvies par sešiem punktiem. Nekur tālu punktu ziņā no brāļiem Cīruļiem neatpaliek igaunis Gregors Lotus un Rainers Grasis (Sporta klubs “Elkšņi”, kuri arī vēl cer pacīnīties par Latvijas čempionāta zeltu.

MX Open 450cc klasē pēc aizvadītā Stelpes posma atgriezies Leons Kozlovskis (MX Ādaži), uz otro pozīciju atstumjot iepriekšējo līderi Jāni Riteru (GF Racing Team). Trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dala Valdis Seratinskis (MX Moduls) un lietuvietis Sauļus Stankus.

MX Open 250cc klasē priekšā visiem konkurentiem šobrīd ar 203 punktiem ir Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga), otrais ar 156 punktiem ir Kārlis Roberts Elksnis (MX Ādaži), bet trešais – Tomass Randa (MX Ķekava).

Kvadriciklos gana izteikts līderis ir Kārlis Neija (KTM Motofavorīts), kurš aizvadīto piecu posmu ietvaros sakrājis 213 punktus, kas ir par 57 punktiem vairāk kā vicelīderim Matīsam Palēvicam (Rodeo MX). Trešajā pozīcijā iekārtojies Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs), taču turpat blakus ceturtajā tabulas ailītē atrodams Reinis Bicāns (Kristera Serģa motoklubs), kuram ir tikai divi punkti mazāk kā Lizanderam.

Blakusvāģu konkurencē ar 205 punktiem pirmo vietu ieņem Māris Rupeiks ar līdzbraucēju Kasparu Liepiņu (MX Moduls), kuri pēdējo reizi Latvijas čempionātā triumfēja 2017. gadā. Šogad viņi ļoti tuvu, lai atkārtotu pirms pieciem gadiem izcīnīto sasniegumu. Otrie ar 153 punktiem ir lietuvieši Tomass un Mantvidas Baltuši, bet TOP3 ar 102 punktiem kabatā noslēdz Kaspars Lubgana/Oskara Dūdena (Kristera Serģa motoklubs) ekipāža. Atpaliekot tikai divus punktus no trešās vietas, ceturtie ir brāļi Daniels un Bruno Lielbārži (KTM Motofavorīts), kuri šogad galvenokārt piedalās pasaules čempionā, Latvijas meistarsacīkstes atliekot otrajā plānā. Tiesa, Madonā Lielbārži būs, viņiem pievienosies arī 2011. gada pasaules vicečempioni brāļi Jānis un Lauris Daideri (Kalsnava MB).

Komandu konkurencē vēl joprojām līderpozīcijas saglabā “MX Moduls” (5533,25 punkti) vienība”, kas no tuvākā sekotāja “Rodeo MX” (5501,25 p) nu jau atrāvušies 32 punktus. Trešajā vietā ar 4624 punktiem atrodas “Saldus motoklubs”.

Šogad Latvijas čempionātā motokrosa sezona ir garāka kā iepriekš. Piecu posmu vietā šogad ir septiņi un visiem tiem tiešraidē sacensību dienā var sekot TV kanālā “Best 4Sport TV”.