Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Jutos labi, un arī mans ātrums bija labs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Jutos labi, un arī mans ātrums bija labs"
Foto: GasGas

Svētdien Lielbritānijā pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā MXGP klasē sesto vietu sasniedza Pauls Jonass. "Standing Constructor GasGas" komandas sportists atzīst, ka ar savu sniegumu ir apmierināts.

Brīvajos treniņbraucienos "Matterley Basin" mototrasē Jonass pat uzrādīja ātrāko rezultātu, pēc tam kvalifikācijā sasniedza ceturto labāko laiku, bet abos finālbraucienos finišēja sestais.

"Šajā trasē vienmēr ir aizraujoši braukt, un, neskatoties uz lietu, tā tas bija arī šogad," saka Jonass. "Bija jauki atkal stāties uz starta pēc posma Krievijā, kur man bija mainīgi rezultāti, bet kopumā biju apmierināts ar savu ātrumu. Tāpat arī šeit - jutos labi, un man bija labs ātrums. Starti vienmēr ir svarīgi, un pirmajā braucienā man tas padevās labs, bet otrajā braucienā bija aizķeršanās, kas vairs nebija tik labi. Man sanāca ieņemt iekšmalu pirmajā līkumā un dažas pozīcijas ātri atguvu, bet tālāk jau tikai devu virsū gāzi. Vietām trase kļuva slidena, bet aizvadīju labu braucienu. Divas sestās vietas ir labs rezultāts, tagad gaidu startu Itālijā."

Pirms tam pirmajā posmā Krievijā latvietis pirmajā braucienā pēc kritiena tehnisku problēmu dēļ izstājās, savukārt otro braucienu noslēdza trešajā vietā, posmā ierindojoties astotajā vietā. Arī MXGP kopvērtējumā pēc diviem posmiem viņš ir astotais.

Tikmēr otrs "Standing Constructor GasGas" pārstāvis Braiens Bogerss Lielbritānijā aizvadīja savu pirmo šīs MXGP sezonas posmu, jo pirms tam atlaba no rokas traumas. Arī viņš abos braucienos finišēja punktos, taču krietni zemāk - 13. un 17. pozīcijā. MX2 klasē "DIGA Procross GasGas" braucējs Simons Lengenfelders otrajā braucienā pat izcēla startu, bet finišā sasniedza sesto un piekto vietu, bet Īsaks Giftings punktos iekļuva tikai otrajā finālbraucienā, kad finišēja desmitais.

Jau šajā nedēļas nogalē, 4. jūlijā Itālijā, Madžioras trasē tiks aizvadīts pasaules čempionāta trešais posms.

MXGP kopvērtējums pirms 3. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSlovēnijaHonda93
2.Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM78
3.Romēns FevrsFrancijaKawasaki73
4.Antonio KairoliItālijaKTM65
5.Horhe PradoSpānijaKTM61
6.Džeremijs SīversŠveiceYamaha60
7.Alesandro LupinoItālijaKTM54
8.Pauls JonassLatvijaGasGas50
9.Tomass Kjers OlsensDānijaHusqvarna43
10.Glens KoldenhofsNīderlandeYamaha42

MX2 kopvērtējums pirms 3. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Rubens FernandessSpānijaHonda79
2.Maksims RenūFrancijaYamaha74
3.Matīss BoisramsFrancijaKawasaki74
4.Roans van de MūsdijksNīderlandeKawasaki67
5.Matija GvadaniniItālijaKTM66
6.Renē HofersAustrijaKTM54
7.Simons LengenfeldersVācijaGasGas53
8.Toms VialleFrancijaKTM50
9.Tibū BenistānsFrancijaYamaha48
10.Džeds BītonsAustrālijaHusqvarna37

Izmantotie resursi:
GASGAS