Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Arī 37 gadu vecumā vēl varu cīnīties par titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Arī 37 gadu vecumā vēl varu cīnīties par titulu"
Valentino Rosi
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Valentino Rosi ir pārliecināts, ka aizvadītā MotoGP sezona nebija viņa pēdējā iespēja tikt pie vēl viena titula, lai gan nākamgad itālim būs jau 37 gadi.

Šogad Rosi par mata tiesu piekāpās otram "Yamaha" komandas braucējam Horhem Lorenco, tādējādi netiekot pie desmitā pasaules čempiona titula, kas būtu jau septītais 500cc/MotoGP klasē. Visiem ir skaidrs, ka Rosi vairs nav jauns braucējs un kaut kādā brīdī viņš vairs fiziski nespēs cīnīties ar gados daudz jaunākajiem talantiem, tomēr vēl 2016. gadā pats sportists ir apņēmības pilns mesties cīņā par titulu.

"Ja ieskatamies cilvēces vēsturē, nav liela atšķirība starp 36 un 37 gadu vecumu," intervijā britu "Autosport" saka Rosi. "Es aizvien vairāk vai mazāk spēšu pabraukt tādā pašā tempā kā aizvadītajā sezonā. Daudz kas būs atkarīgs no manas personīgās motivācijas, no tā, cik labi "Yamaha" motocikls sapratīsies ar "Michelin" riepām, mūsu kopīgā darba un citām lietām. Nākošgad viss atkal būs citādi, taču es, kā vienmēr, mēģināšu atdot sevi visu."

"Yamaha" komandas boss Lins Džarviss atzīst, ka Rosi juties sāpināts par zaudējumu, tomēr apzinās, ka viens no braucējiem vienmēr būs aizmugurē un par to jutīsies sarūgtināts.

"Zaudēt čempionātā par pieciem punktiem, kad esi bijis vadībā jau no paša sākuma, noteikti ir ļoti sāpīgi," atzīst Džarviss. "Mēs zinājām, ka uzvarēt var tikai viens. Problēma ir tajā, ka, ja komandā startē divi lieliski braucēji un pat tad, ja mēs izdarām visu, kāds vienmēr paliks nelaimīgs, lai kurš arī nebūtu uzvarētājs. Pulksteni nevar pagriezt atpakaļ, tagad varam koncentrēties tikai uz nākotni."

2016. gada MotoGP sezona startēs 20. martā Katarā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2015-12-29 09:26, pirms 9 gadiem
blin nav rosi-bet rossi!

     [+] [-]

, 2015-12-29 11:43, pirms 9 gadiem
"Šogad Rosi par mata tiesu piekāpās otram "Yamaha" komandas braucējam Horhem Lorenco, tādējādi netiekot pie desmitā pasaules čempiona titula, kas būtu jau septītais 500cc/MotoGP klasē."

Nu vispār tas Rosi būtu bijis nevis septītais bet gan astotais tituls 500cc/MotoGP klasee, septiņi tituli viņam jau ir, pa vienam ir 125cc un 250cc