Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šo sestdien motokross Neretā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šo sestdien motokross Neretā
Foto: Māris Stiprais

Šo sestdien, 2. jūlijā, Neretas mototrasē tiks noskaidroti Latvijas junioru čempionāta, Latvijas kausa un MX Dāmu kausa trešā posma uzvarētāji motokrosā.

Junioru čempionāta ietvaros pie starta barjeras stāsies sportisti, kas spēkosies par godalgotām vietām sekojošās klasēs: MX50 Rūķi, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, MX125, MX125 B, MX2 Juniori, MX2 Juniori B, Kvadri 100, Kvadri Juniori un Kvadri Kids.

Pārējie sportisti tiks sadalīti šādās ieskaitēs – MX2T, MX30+, MX40+, Zelta Mopēds, Retro 175, Retro 250, Retro 350 un Retro 450.

“Sacensībām gatavojamies cītīgi. Jau vairākas dienas ņemamies pa trases teritoriju. Aizvadīta pēdējā treniņu diena un tagad trase treniņiem ir slēgta. Šobrīd notiek darbi pa trases teritoriju – mēģinām uzlabot infrastruktūru utt. Protams, par laikapstākļiem ir bažas, bet tos mēs nevaram ietekmēt. Gatavojamies dažādiem pavērsieniem, jo motokross ir motokross. Esam gatavi arī sausam laikam. Tagad testējam laistīšanu – visam vajadzētu būt labi. Vēl jautājums atvērts vai mums sacensību dienā būs nepieciešama pauze trases laistīšanai un līdzināšanai, jo saspringts grafiks, tāpēc laicīgi sportistus pabrīdināsim, ka diena var ievilkties. Diena ir gara, gan paspēsim visu izdarīt līdz tumsai, ” optimistisks ir Neretas trases saimnieks Nauris Beļūns.

Neretas posmā nepiedalīsies vairāki vadošie Latvijas jaunie sportisti, jo šajā datumā Slovākijā notiek pēdējais Ziemeļaustrumu zonas Eiropas čempionāta posms 65 cc un 85 cc klasēs.

“Diemžēl tā ir, ka ir sarežģīti salikt kalendāru, lai nepārklātos Latvijas, Baltijas un kur nu vēl Eiropas sacensības. Šoreiz tā ir iekritis un neko darīt. Tas jauniešiem ir pēdējais posms, un, iespējams, uz to neaizbrauks visi tie, kas startēja pirmajos posmos, kam nekas tāds ļoti neizšķiras. Protams, ātrie braucēji, kuri cīnās par tikšanu finālā brauks uz Slovākiju. Katrs braucējs izvēlas, kur viņš grib piedalīties, protams, mēs visus gaidām šeit, lai skatītājiem ir interesantāk. Tiesa, sacensību kvalitāti tas neietekmēs, jo trasi gatavojam priekš visiem vienādi – gan priekš ātrajiem, gan priekš lēnajiem.”

Beļūns atklāja, ka ātrākie sportisti saņems vērtīgas balvas: “Šogad ir lielāks balvu fonds. Mūs daudz atbalsta uzņēmēji, arī iepriekšējo gadu sadarbības partneri atsaucās, tāpēc tā sanācis, ka varējām sarūpēt visādas papildus balviņas ne tikai junioru čempionāta klasēm, bet arī Latvijas kausa klasēm. Būs starta karaļa balvas, ātrākā dienas apļa balva junioriem un ātrākā dienas apļa balva Latvijas kausa dalībniekiem no “Pakava”, kas piedāvā visu ko lauksaimniekiem. Būs specbalva no sporta veikala “Fans”, ko saņems 65 cc un 85 cc klases ātrākie braucēji, kā arī citas balvas no mūsu sponsoriem un lieldraugiem. Notiks arī skatītāju konkurss, kurā skatītāju biļetes piedalīsies loterijā. ”

Ņemot vērā pēkšņās Eiropas Motokrosa komisijas kalendāra izmaiņas, kurās tika izziņots, ka NE Zonas Eiropas čempionāta MX85 un MX65 klasēm posms notiks Slovākijā 2.julijā paralēli ar Latvijas junioru čempionāta posmu Neretā, LaMSF Motokrosa komisija nolēma, ka Latvijas Junioru čempionāta MX85 un MX65 klasēm tiek noteikti 8 labākie braucieni no 10 braucieniem, tikai individuālajā ieskaitē. Klubu ieskaite paliek nemainīga.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv