Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis Nīderlandē kļuvis par "Dutch Masters" čempionu motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis Nīderlandē kļuvis par "Dutch Masters" čempionu motokrosā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Uzvarot noslēdzošā posma abos braucienos 125cc klasē, par šī gada Nīderlandes čempionu motokrosā kronēts latviešu sportists Jānis Mārtiņš Reišulis. Uz starta izgāja arī citi latviešu braucēji. Sacensības norisinājās šodien, 29. maijā.

85cc

"Dutch Masters" seriāla sacensībās Oldebrukas trasē 85cc klasē piektais abos braucienos un posma summā bija Jēkabs Hudolejs. Sezonu viņš pabeidzis septītajā pozīcijā, bet par čempionu kļuvis Danijs Heitinks. Šodienas posmā pirmais abās sacīkstēs bija Dīns Greguārs.

125cc

Jānis Mārtiņš Reišulis 125cc klases brīvajos treniņbraucienos uzstādīja piekto rezultātu, bet kvalifikācijā sasniedza otro vietu starp vairāk nekā 40 dalībniekiem.

125cc pirmā brauciena sākumā Jānis bija ārpus pirmā trijnieka, bet tika garām Damienam Knuimanam un Eliasam Eskandelam, pēc tam aizvadīja spēkošanos ar Juliusu Mikulu, kuram tika priekšā un uzvarēja ar 13 sekunžu pārsvaru. Eskandels finišu nesasniedza, bet trešais finišēja Knuimans.

Tikmēr otrajā braucienā Reišulis ātri vien pēc starta nonāca vadībā un tā arī aizbrauca pretī uzvarai. Šoreiz otrais bija Eskandels, zaudējot latvietim gandrīz pusminūti, bet trešo vietu ieņēma Knuimans. Posmā Reišulim uzvara, Knuimanam otrā vieta, bet trešais bija Mikula.

Pēc aizvadītiem trim posmiem Reišulis kļuvis par "Dutch Masters" čempionu, titulu nodrošinot jau pēc uzvaras šodienas pirmajā braucienā. Sniegums pārliecinošs - izcīnītas uzvaras visās šosezon notikušajās sacīkstēs. Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Kasimirs Hindersons, kurš šoreiz posmā pirmajā trijniekā netika, bet trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā Knuimans.

250cc

Kārlis Alberts Reišulis startēja 250cc klasē, pirmo braucienu pabeidzot 11. vietā, bet otrajā izcīnot ceturto pozīciju. Oldebrukas posmā viņam septītā vieta, bet sezonas kopvērtējumā - sestā. Pjedestālu iekarot nevienā no sacīkstēm šosezon neizdevās. Visos posmos uzvarēja Kajs de Volfs, kurš arī kļuvis par čempionu, aiz sevis kopvērtējumā atstājot Roanu van de Mūsdijku un Andreā Bonakorsi.

500cc

Par Nīderlandes čempionu 500cc klasē kļuvis Džefrijs Herlingss, kurš bija ātrākais visos šosezon notikušajos finālbraucienos, arī Oldebrukā, kur konkurence bija ļoti spēcīga. Otrais abos braucienos bija cits MXGP braucējs Romēns Fevrs, kurš arī sezonas kopvērtējumā ieņem otro vietu. Trešo vietu šodien sasniedza Džeremijs Sīvers, bet sezonas kopvērtējumā trešais rezultāts Kalvinam Vlānderenam.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...